Basın-Sen’den Ayşemden Akın’a destek

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), yazılı açıklamasında gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ayşemden Akın'a destek vererek, gerici tarikatların gazetecilere yönelik baskılarına karşı omuz omuza olduklarını belirtti.

Bugün Kıbrıs

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), Bugün Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Ayşemden Akın’a karşı açılan dava konusunda destek açıklaması yaptı. Sendika, gerici tarikatların gazetecilere yönelik baskılarına karşı durduklarını ve Ayşemden Akın’a destek verdiklerini belirtti.

Gazeteci Ayşemden Akın’ın küçük yaştaki çocukları istismar eden gerici tarikatları ifşa etmesi nedeniyle hedef haline geldiği belirtilen açıklamada, “Gerici yapılanmaların gazetecilere karşı yıldırma politikalarına geçit yok!” denildi. Açıklamada, Ayşemden Akın’ın ve Bugün Kıbrıs’ın gerçekleri ortaya çıkaran haberlerine destek verildiği ifade edildi.

Basın Emekçileri Sendikası Başkanı Ali Kişmir’in yaptığı açıklama şöyle:

“Gerici Yapılanmaların Gazetecilere Karşı Yıldırma Politikalarına Geçit Yok!
Ülkemizde gerçekleri yazan ve ortaya çıkaran, yani işini layıkıyla yapan gazetecilere yönelik susturma çabalarına bir yenisi daha eklendi. Gazeteci Ayşemden Akın’a, küçük yaştaki çocukları açıkça istismar eden gerici tarikatları ifşa etmesinden dolayı o tarikatlar tarafından dava açılmış durumda.
Bu ülkedeki düzenden, sistemden ve adına “devlet” denen yapıdan güç alan bu gerici yapılanmalar şunu bilmelidir ki, onların kökünü kazımak biz ilerici, laik ve çağdaş insanların en asli görevleri arasında yer almaktadır. Ayşemden Akın’ın ve Bugün Kıbrıs’ın araştırmacı gazetecilik örneği olan haberinin altına sendika olarak imzamızı koyuyoruz. Bu tür gerici ve yobaz yapılanmaları Kıbrıslı Türk halkı hiç bir zaman sahiplenmemiş ve ülkemizde gerçekleştirdiği faaliyetlere karşı durmuştur.
Bu süreçte Gazeteci Ayşemden Akın ile omuz omuza olduğumuzun ve gerek gerici tarikatların gerekse de onlara güç veren makamların karşısında durduğumuzu kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi