Ali Kişmir davası 28 Aralık’a ertelendi

Basın-Sen Başkanı ve gazeteci Ali Kişmir aleyhine açılan davanın üçüncü duruşması bu sabah yapıldı. Mahkeme çıkışında açıklama yapan Kişmir'in avukatı Hasan Esendağlı, davanın 28 Aralık'ta sonlanabileceğine dikkat çekti.

Bugün Kıbrıs

Basın-Sen Başkanı ve gazeteci Ali Kişmir’e, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nı hedef göstermek ve kurumun manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif ettiği iddiasıyla Başsavcılık tarafından 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle açılan davanın üçüncü duruşması bu sabah görüldü.

Lefkoşa Kaza Mahkemesinde yapılan duruşmada, dava bir kez daha ertelenerek 28 Aralık’a tarih verildi.

Duruşmanın ardından basına açıklama yapan Barolar Birliği Başkanı ve Kişmir’in avukatı Hasan Esendağlı, söz konusu köşe yazısının Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile ilgisi olmadığını, siyasi bir yazı olduğunu vurgulayarak savcılıktan yeniden görüşme talep etti. Yargıç, görüşme için bir aylık süre verdi.

Esendağlı, 28 Aralık’taki duruşmada Başsavcılığın davaya devam edip etmeyeceğinin netleşeceğini belirterek, Savcılığın yapacağı inceleme sonucunda suç oluşmadığı kanaatine vardığı takdirde, davanın 28 Aralık’ta sonlanabileceğini ifade etti.

Esendağlı’nın yaptığı açıklama şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi