TÜRK SAVCILAR DEPREM YARATTI

Şampiyon Meleklerin katillerinin yargılanacağı İsias Davası’nın iddianamesi toplumu bir kez daha derinden sarstı. Türkiye’deki savcılık 72 can için toplam 22,5 yıl hapis cezası istedi.

Bugün Kıbrıs

‘OLASI KAST’ YERİNE ‘BİLİNÇLİ TAKSİR’
Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Şubesi Soruşturma Bürosu iddianameyi tamamladı. Savcılık, bir kum yığınına dönen binanın faillerinin “olası kastla” değil “bilinçli taksir” ile suçlanmasını istedi. Savcılığın iddianamesi ailelerin ve hukuk çevrelerinin tepkisine neden oldu.

ESENDAĞLI: MAHKEMEYİ BAĞLAMAZ
Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, iddianamede yer alan hukuki nitelemenin davayı görecek olan mahkemeyi bağlamadığını ifade etti. Davada ispatlanan olguların “olası kast” kapsamına girdiği yönündeki görüşlere dikkat çeken Esendağlı, “Zorlu bir coğrafyada mücadele ediyoruz” dedi.

KOMİTE HER AŞAMADA HAZIR
Depremle ilgili hukuki ve adli süreci takip etmek için Meclis’te oluşturulan komite de açıklama yaptı. Yakın zamanda duruşmanın başlayacağı belirtilirken komitenin davanın her aşamasında hazır bulunarak mahkemenin adil bir sonuca ulaşacağı güne kadar davayı takip edeceği vurgulandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi