Dünya Çocuk Hakları Günü: Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nden çarpıcı açıklama

Dernek, çocukların yaşam haklarını elinden alan 6 Şubat Depremi'ni örnek göstererek, çürük binaların ve yalan yanlış reklamların yarattığı tehlikeleri dile getirdi.

Bugün Kıbrıs

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, çocukların yaşam haklarına dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Dernek, hukuk mücadelesinin devam ettiğini ve bu süreçte toplumun desteğinin öneminin altını çizdi. Ancak, dernek, olası kast üzerinden yapılması gereken yargılama sürecinin, iddianamenin ilk adımında istedikleri noktada olmadığına dikkat çekti.

Açıklamada, “Pes etmeyecek, Türkiye yargısı içerisinde vicdan sahibi hukukçuların varlığına inanıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Dernek, Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle bir kez daha belirttiği hukuk mücadelesinin, yaşam hakları elinden alınan çocuklar için devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, dernek, ülkemizdeki her çocuğun eşit eğitim, sağlık ve yaşam hakkı için var güçleriyle çaba harcamaya devam edeceklerini açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:
“Dünya Çocuk Hakları Günü, 1990’dan bugüne kutlanırken, temel amaçlarından biri de çocukların yaşam hakkının sağlanması noktası.
Maalesef, 6 Şubat Depremi, bizim çocuklarımızın yaşam haklarını elinden aldı.
Çürük bir binada, yalan – yanlış reklamlarla yaratılan algı, 10 saniyede yerle bir oldu.
Böylesi bir günde, bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, hukuk mücadelemiz sonuna kadar devam edecek.
Çocuklarınızın yaşam hakkı ellerinden alınırken, güçlü bir hukuk mücadelesi vermekte olduğumuz kamuoyunun da desteği ile devam ediyor.
Olası kast üzerinden yapılması gereken yargılama süreci, maalesef iddianamenin ilk adımında istediğimiz noktada değil.
Pes edecek değiliz.
Türkiye yargısı içerisinde vicdan sahibi hukukçuların varlığına inanmak istiyoruz.
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesi ile bir kez daha belirtmek isteriz ki, bir taraftan yaşam hakları elinden alınan çocuklarımız için hukuk mücadelemiz devam edecek, diğer yandan da ülkemizdeki her çocuğun eşit eğitim, sağlık ve yaşam hakkı için var gücümüzle çaba harcamaya devam edeceğiz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi