Maviş: “Bakanın, tuvalet kağıdının israf edildiği iddiası utanç verici, bilinçsiz ve iyi niyetli değil!”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun "tuvalet kağıtlarını israf ediyorlar" sözlerine sert tepki gösterdi. Maviş, okulların idamesi için Çavuşoğlu'nun koltuktan feragat edip, eğitimin önünü açmasının yeterli olacağını vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun BRT’deki bir programda yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu programda, okullara gönderdikleri tuvalet kağıdı ve temizlik malzemelerinin yetersiz olduğunu, öğrenci ve çalışanların da fazla kullandığını ve bu nedenle yetmediğini söylemişti.

KTÖS Genel Sekreteri Maviş, Bakan Çavuşoğlu’nun bu açıklamalarını eleştirerek, Bakanın asli görevlerini yerine getirmek yerine sorumlulukları öğretmenlere, ailelere, okul yöneticilerine ve diğer bakanlıklara yüklemeye çalıştığını belirtti. Ayrıca Maviş, okulların nasıl ayakta kaldığını ve okulların işlerinin nasıl yürüdüğünü sorgulamayan Bakanın, tuvalet kağıdının israf edildiği iddiasının utanç verici, bilinçsiz ve iyi niyetli olmadığını ifade etti.

Maviş, “Okulların yüzde 84’ünün etkinlik dersleri için mefruşatı yetersizdir. Okulların yüzde 54’ünün sınıf içi mefruşatı yetersizdir. Bakanlık tarafından gönderilen temizlik malzemeleri ve A4 kağıtları okulların yüzde 76’sına yetersiz gelmektedir. Okulların yüzde 57’sinin ecza dolabı yetersizdir. Okulların yüzde 74’ünün fax makinesi yetersizdir. Okulların yüzde 65’inin fiber su deposu yetersizdir. Okulların yüzde 53’ünün fotokopi makinası yetersizdir. Okulların yüzde 68’inin kliması yetersizdir. Okulların klimalarının yüzde 41’i eski tip klimadır. Okulların yüzde 48’i led ışık kullanmamaktadır. Okulların yüzde 46’sının oyun parkı bulunmamaktadır. Okulların yüzde 76’sında yangın söndürücü yetersizdir. Bu yetersizlik kimin eseridir?” diye sordu.

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun okullardaki eksiklikleri gidermek ve eğitim kalitesini artırmak için gereken adımları atmaya çağrı yapan KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, Bakanın koltuğundan feragat etmesini ve eğitimin önünü açmasını talep etti. Aynı zamanda, Bakanın bu tür sorunları gidermek için maaşlardan fedakarlık yapılmasına gerek olmadığını, kendi koltuğundan feragat etmesi gerektiğini vurguladı.

Çavuşoğlu’nun BRT’de katıldığı programda, konu ile ilgili yaptığı konuşma şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi