Britanya’da milletvekili, Gazze’de ateşkes çağrısı yaptığı için hükûmetteki görevinden alındı

Britanya'da iktidarda bulunan Muhafazakar Parti'den milletvekili olan Paul Bristow, Gazze'de ateşkes çağrısı yaptıktan sonra hükûmetteki görevinden alındı.

Bilim, İnovasyon ve Teknoloji Bakanı Michelle Donelan’ın Parlamento Özel Sekreteri olarak görev yapan Bristow, Başbakan Rishi Sunak’ın İsrail ve Hamas arasında kalıcı ateşkes çağrısı yapmasını talep etmişti. Bristow’un bu çağrının ardından görevini bırakmasının istendiği aktarıldı.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, Bristow’un yorumlarının ”kolektif sorumluluk ilkesine uygun olmadığı” ve bu sebeple görevden alındığı belirtildi.

Göreden alındıktan sonra Sky News’a açıklamalarda bulunan Peterborough Milletvekili, ”Başbakan’ın kararını anlıyorum. Sevdiğim bir işi bırakmak zorunda kaldığım için üzgünüm. Ama şimdi beni seçenlerin tutkulu olduğu konular hakkında açıkça konuşabilirim. Bunu hükûmetten maaş almaktansa parlamento sıralarında oturarak daha iyi yapabileceğime inanıyorum” dedi.

Parlamento Özel Sekreteri, hükûmetin en düşük seviyeli üyelerinden biri sayılıyor ve çoğunlukla üst düzey yetkililer için bir ‘çanta taşıyıcı’ olarak niteleniyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi