Akansoy: “Adil ve kalıcı bir barış özgür bir Filistin ile mümkün olabilir”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Orta Doğu'da yaşanan çatışmalara dikkat çekerek, 'Barışın önemini en çok savaşı yaşayanlar bilir' dedi.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy yaptığı yazılı açıklamada, son dönemlerde Orta Doğu’da yaşanan çatışmalara dikkat çekerek, barışın önemine vurgu yaptı. Akansoy, İsrail ve Filistin’de yaşanan son olaylara değindiği açıklamasında, “Barışın önemini en çok, savaşı yaşayanlar bilir” dedi.

Akansoy, İsrail lideri Netanyahu ve Filistin’deki Hamas’ın bölgeyi tekrar kan gölüne çevirdiğini ifade ederek, “ne İsrail Netanyahu’dan ne de Filistin Hamas’tan ibarettir” vurgusu yaptı. Tarafların genelini tek bir lider veya örgütle sınırlamanın yanıltıcı olduğunu belirten Akansoy, Netanyahu’nun iktidarını koruma amacıyla fırsat kolladığına, Hamas saldırısıyla bu fırsatın kendisine sunulduğunun da kaydetti.

Parti Genel Sekreteri, adil ve kalıcı bir barışın, bir savaş makinasına dönmüş olan İsrail devletinin ablukasından ve Hamas’ın terör kıskacından kurtulmuş özgür bir Filistin ile mümkün olacağını ifade etti. Sivil saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Akansoy, barışın tüm dünyada huzur getireceğini özellikle belirtti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin “barış”, “halkların kardeşliği” ve “çözümsüzlük, çözüm değildir” ilkelerini yıllardır savunduğunu belirten Akansoy, savaşın bir insanlık suçu olduğunun altını çizerek, tüm dünyada barış için mücadele edenlerin yanında olduklarını belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi