Kıbrıslı Türk sanatçıların eserleri Limasol’da sergilenecek

Yeni Kıbrıs Derneği ve Limasol Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek olan sergi, 24-31 Ekim'de Limasol Belediye Üniversitesi Kütüphanesi'nde halkın beğenisine sunulacak.

Bugün Kıbrıs

Limasol, 24-31 Ekim 2023 tarihleri arasında, Kıbrıslı Türk sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapacak olan bir sergiye kapılarını açacak. Yeni Kıbrıs Derneği tarafından düzenlenecek olan sergi, Limasol Belediye Başkanı Nikos Nicolaidis’in desteğiyle yapılacak.

Yeni Kıbrıs Derneği Başkan Yardımcısı Şener Elcil yaptığı açıklamada, serginin Kıbrıs’ın iki toplumu arasında yakınlaşmayı teşvik ederek, ada genelinde kültürel yaratıcılığına katkıda bulunmayı hedeflediğini belirterek, serginin Limasol Belediye Üniversitesi Kütüphanesi’nde ziyaretçilere açık olacağını kaydetti.

Etkinlikte, altı Kıbrıslı Türk ressam ve bir seramik sanatçısı eserleriyle yer alacak. Sergilenecek eserler arasında Aşık Mene, İlkay Önsoy, Ruzen Atakan, Nilgün Güney, Nilüfer İnandım, Hasan Zeybek ve seramik sanatçısı Semral Öztan’ın çalışmaları bulunuyor.

Sergiye katılmak isteyenler için 24 Ekim Salı günü saat 17.00’da Ledra Palace güney barikatından ücretsiz otobüs kaldırılacak. Serginin açılışı ise aynı gün saat 19.00’da gerçekleşecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****