Çavuşoğlu: “İşimizin başındayız”

Gazetemizin gündeme getirdiği tarikat yurtları konusu dün yapılan Meclis oturumunda tartışıldı. CTP milletvekili Ürün Solyalı’nın sorusunu yanıtlayan Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “İşimizin başındayız. Bu konuyu gündemden düşüreceğiz” dedi.

Bugün Kıbrıs

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Ürün Solyalı’nın Bugün Kıbrıs’ın manşetine taşıdığı tarikat yurtları ile ilgili sorusunu yanıtladı. Çavuşoğlu, “Bugün de basına yansıyan bazı adresler ve fotoğraflar vardı. Bu yerlerde bu sabah da dahil ikinci kez, üçüncü kez denetim yapmaktayız. Gerekli tedbirleri ve uyarıları yapmaktayız. Bu konuyu gündemden düşüreceğiz. İşimizin başındayız” dedi.

Solyalı’nın, “Haberlerde adresler veriliyor, çeşitli iddialar fotoğraflar ile sunuluyor. Bunlarla ilgili içerde imamların Kuran kursu verdiği, çocukların dini eğitim anlamında istismara uğradığı iddiaları var. Bu konuda bir denetim yaptınız mı? Bu konuda bir talimat verdiniz mi? Verdiyseniz sonucu ne oldu bunu öğrenmek isterim” ifadelerine yanıt veren Çavuşoğlu şöyle konuştu:

“Bugün de basına yansıyan bazı adresler ve fotoğraflar vardı. Ürün Bey de sürekli bu konuyu tabii ki görevi gereği dile getiriyor. Biz bahse konu adreslerde veya bahse konu fotoğraflarda yer alan yerlere, denetim yapmaktayız. Bazılarına iki üç kez gitmiş durumdayız. Bu konularda gerekli tedbirleri ve uyarıları yapmaktayız. Bunun ileri aşaması da inşallah ihtiyaç duyulmadan sizin de gündeminizden düşecek noktaya gelmesi..

Bu yerlere bizim arkadaşlarımız bugün sabah da dahil olmak üzere ikinci kez, üçüncü kez gittikleri yerler var. İşimizin başındayız. Sizinle de paylaşırız.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi