Dr. Teksen Köroğlu, Sağlık Bakanlığının verdiği Batı Nil Virüsü rakamlarını sorguladı: “Ağustos-Eylül dahil mi?”

Halkın Partisi Sağlık ve Çevre Komitesi Başkanı Dr. Teksen Köroğlu, Sağlık Bakanlığı'nın Batı Nil Virüsü ile ilgili şeffaflıktan kaçındığını söyleyerek, halkın sağlığının ihmale gelmeyeceğini vurguladı.

Halkın Partisi Sağlık ve Çevre Komitesi Başkanı Dr. Teksen Köroğlu, Batı Nil Virüsüne ülkemizde ilk 2019 yılında rastlandığını ifade ederek, son zamanlarda bu virüsün Ağustos ayında yeniden görüldüğünü, ancak Sağlık Bakanlığı tarafından halkla paylaşılmadığını söyledi.

Yeni Bakış Gazetesi’nin manşetinde yer alan habere göre, Dr. Teksen Köroğlu, Sağlık Bakanlığı’nın sadece 3 kişide bu virüsün görüldüğünü ve bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladığını belirterek, “Ağustos- Eylül ayında görülenler bu rakamlara dahil edildi mi?” diye sordu. Köroğlu, hükümetin neden şeffaf bir şekilde olanları vatandaş ile paylaşmaktan korktuğunu sorarak, “Halkın panik olmasından mı çekiniyorlar? Ancak halk sağlığı ihmale gelmez, şansa bırakılmaz” diye konuştu.

“BAHANE GÖSTEREN AÇIKLAMANIZDAN UTANÇ DUYDUM”
Dr. Köroğlu, “Sağlık Bakanlığı açıklamasında, ölen vatandaşımızın 82 yaşında olduğunu, kronik hastalıkları olduğunu belirtiyor. Bu mu sağlık Bakanlığı’nın savunması? Bir hekim olarak saklanmanızdan, bahane gösteren açıklamanızdan utanç duydum” dedi.

“Sağlık Bakanlığı ve bazı yerel yönetimler, sivrisineklerle mücadeleye ve vektörel savaş konusuna gereken önemi vermiyor” diyen Dr. Köroğlu, bir an evvel önlemlerin alınması gerektiğini, sivrisinekten korunmanın ilk yolunun, durgun su birikintilerinin azaltılmasıyla üremelerini durdurmak olduğunu kaydetti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }