Nazlı: “Davanın ertelenmesini bir avantaja çevirerek, Ali’nin yargılanmasındaki yasa madde değiştirilmeli”

Avukat Cansu Nazlı, "Davanın ertelenmesini bir avantaja çevirerek, Ali'nin yargılanacağı maddenin Meclis tarafından yasadan kaldırılması için olan mücadeleyi de yükseltmemiz gerekiyor" dedi.

Bugün Kıbrıs

Avukat Cansu Nazlı, gazeteci Ali Kişmir’in dava süreciyle ilgili “Davanın ertelenmesini bir avantaja çevirerek, Ali’nin yargılanacağı maddenin Meclis tarafından yasadan kaldırılması için olan mücadeleyi de yükseltmemiz gerekiyor” dedi.

Nazlı, mahkemenin ertelenmesinin beklenen bir durum olduğunu, suistimal edilmediği sürece tehir taleplerine bir anlam yüklenmemesi gerektiğini belirtti. Ali Kişmir’in yargılanmasının ardında yatan yasa maddesine dikkat çeken Nazlı, yasal düzenlemelerin ve bu düzenlemelerin bireylerin ifade özgürlüğü üzerindeki potansiyel etkisinin altını çizdi.

Avukat Nazlı, ayrıca, ifade özgürlüğünün sadece aynı fikirde olduğumuz kişiler için değil, farklı düşünenler için de savunulması gerektiğini vurgulayarak, “Özgürlük her zaman farklı düşünenin özgürlüğüdür!” diyerek Rosa’nın sözlerini de hatırlattı. Nazlı, yargılanma tehdidi altında olan gazetecilerin ve yazarların otosansür uygulamasının ifade özgürlüğünün ihlal edilmesi anlamına geldiğini de belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi