Esendağlı: “Bu dava basın, düşünce ve ifade özgürlüğünü direkt hedef alan bir davadır!”

Gazeteci Ali Kişmir'in yazdığı bir köşe yazsından dolayı 10 yıl hapis istemi ile çıkarıldığı mahkeme sonrasında konuşan Kişmir'in avukatı Hasan Esendağlı tüm kesimleri ortak mücadele etmeye çağırdı.

Bugün Kıbrıs

Yazdığı bir köşe yazısından dolayı Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) adına Savcılık tarafından hakkında 10 yıl hapislik öngörülen Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı Gazeteci Ali Kişmir‘in davası 27 Ekim’e ertelendi. Kişmir 30 bin TL’lik kefalete bağlandı.

ESENDAĞLI: SAVCILIK TANIK DİNLETECEĞİNİ BELİRTTİ
Mahkeme çıkışı konuşan Kişmir’in avukatı Hasan Esendağlı, bugünkü davanın “ilk soruşturma safhasının” ilk günü olduğunu belirterek, Savcılık makamının bu yönde bir irade sunduğunu belirtti.

Esendağlı, “Savcılık davanın Ağır Ceza’da devam edip etmeyeceği talebinin evrak üzerinden talep edilmeyeceğini belirtti. Bunun yerine tanıkların dinletileceğini söyledi. Bu da; Mahkemenin bir karar vererek davayı Ağır Ceza’ya gönderip göndermeyeceğine karar vermesi anlamına geliyor” dedi.

Davanın bu doğrultuda 27 Ekim’e ertelendiğini ve Kişmir’in de kefalete bağlandığını belirten Esendağlı, bu davanın bir temeli olmadığını ve geri çekilmesiyle ilgili de Savcılık makamıyla hukuki çerçevede görüşmeleri olacağını kaydetti.

Esendağlı, “27 Ekim’de duruşma başlamasını beklemiyoruz, yapacağımız görüşmede bu davayla ilgili ısrarlı olunup olunmayacağına bakacağız. Bu önemli bir dava, basın, düşünce ve ifade özgürlüğünü direkt hedef alan ve tüm kesimlerle ortak mücadele etmesi gereken bir dava. Bu kadar insanın dün geceden itibaren burada toplanması da bu anlamda umut vericidir. Son kararı yargı verecek” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi