Sele, Sepet, Sesta bitki örücülüğü eğitimleri başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sosyal Hizmetler Dairesi'nin Yenierenköy, Sipahi ve Yeşilköy’de "Karpaz Dokuma Sanatı" ve "Sele, Sepet, Sesta bitki örücülüğü" eğitimleri verileceği duyuruldu.

Bugün Kıbrıs

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından hayata geçirilen “Kadına Yönelik Meslek Eğitimi ve Sosyal Destek Projesi” kapsamında, Yenierenköy, Sipahi ve Yeşilköy’de yaşayan , 18-60 yaş arasındaki kadınlara “Karpaz Dokuma Sanatı” ve “Sele, Sepet, Sesta bitki örücülüğü” eğitimleri verilecek.

Yenierenköy’de bulunan Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği binasında başlayacak eğitimler, 2 Ekim- 28 Aralık 2023 tarihleri arasında yer alacak.

Karpaz Dokuma Sanatı eğitimleri , Pazartesi- Çarşamba- Cuma günleri, sabah 09.00-12.00 saatleri ile öğleden sonra 13.30-16.00 saatleri arasında; Sele-Sepet-Sesta Örücülüğü eğitimleri ise, Salı ve Perşembe günleri, sabah 09.00-12.30 ile öğleden sonra 13.30-16.00 saatleri arasında yapılacak.

Kırsal kesimdeki kadın iş gücünün nitelik kazanması ve meslek edinmesini amaçlayan proje, kadınların geneksel el işleriyle ile ilgili alanlarda bilgi, beceri ve yetenek kazanmasını hedefliyor.

Proje ile, ev kadınları başta olmak üzere meslek sahibi olmayan işsiz kadınların alacakları eğitimler ile iş görme alışkanlıği edinmesi, kırsal kesimde iş yeri açma ve girişimcilik yapabilme imkanına sahip olması ve , kadın istihdamının desteklenerek ülke ekonomisinde aktif rol alması amaçlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından üç yıldır yürütülen bu projenin ilk etabı 2021’de Lefke’de, ikinci etabı ise 2022 yılında Dipkarpaz’da yapılmıştır.

Projenin üçüncü etabı 2023 yılında Yenierenköy ve civar köylerindeki ( Sipahi, Yeşilköy) kadınlara uygulanmakta olur, diğer ilçelerde ve kırsal kesimlerde yaygınlaştırılması planlanmaktadır.

Projeyle ilgili detaylı bilgi almak isteyenler, 0548 881 95 97 numaralı telefondan Proje Koordinatörü Neşe Serinsu ile irtibata geçerek Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü’ne ulaşabilir.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi