Yeşil Barış Hareketi halk adına kıyılara ve ormanlara sahip çıkıyor

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel, Kayalar Köyü kıyı şeridinde bulunan orman arazilerinin dönemin Tarım ve Doğal Kaynakları Bakanı Dursun Oğuz tarafından özel bir kişi ve inşaat şirketine kiralanmasına karşı açtıkları davada Yüksek Mahkeme'nin ara emri verdiğini duyurdu.

Bugün Kıbrıs

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı olduğu 25 Ocak 2023 tarihinde, Kayalar köyü kıyı şeridinde bulunan orman arazilerini özel bir kişi ve inşaat şirketine kiralamasına karşılık dosyaladıkları davada Yüksek İdare Mahkemesi’nin ara emri verdiğini duyurdu. Tel sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Elimizden geldiği kadarıyla kıyılarımızı, ormanlarımızı, kamu menfaatlerimizi korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bölgede yapılacak site projesinin reklamlarında, kıyıların siteye ait olacağı ve dışardan girişin olmayacağı belirtilmişti. Tel yaptığı paylaşımda, kamuya ait kıyıların ve orman arazilerinin hukuka aykırı bir şekilde idare tarafından kiralandığına dikkat çekerek, bu peşkeş ve rant düzeninin ne zaman biteceğini sordu.

Proje tanıtımı şöyle:

Başkan Feriha Tel’in paylaşımı şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi