Hristodulidis’in programı yoğun

Kıbrıslı Rum lider bugün Gutteres'in açılışını yapacağı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Zirvesinde yapacağı konuşma ile güne başladı.

Nikos Hristodulidis bugün New York’ta Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG) Zirvesi’nin açılış bölümüne katılacak.

Sürdürülebilir kalkınmaya ilişkin siyasi forum, 18-19 Eylül tarihlerinde BM Genel Kurulu üst düzey haftasında BM genel merkezinde gerçekleştirilecek. Toplantı yerel saatle sabah 9’da başladı ve açılış konuşmaları diğerlerinin yanı sıra 78. Genel Kurul Başkanı Dennis Francis ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından yapılacak.

Hristodulidis bugün saat 15.00’teki zirvede bir açıklama yapacak.

Bu arada BM Genel Sekreteri dün Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB’nin Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir toplantı yaptı.

Michel’in, yarın sabah yapılacak toplantıda, Hristodulidis’in AB’nin çözüm müzakerelerini yeniden canlandırma çabalarına daha aktif katılımı yönündeki önerisi ışığında, Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak Rum başkana brifing vermesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos, SDG Zirvesi’nin açılış bölümünde Rum lidere eşlik edecek ve ayrıca bugün Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ivica Dačić ve Sırbistan Dışişleri Bakanı ile ikili görüşmelerde bulunacak.

Daha sonra Ortadoğu barış çabaları konulu bakanlar toplantısına, ardından da AB dışişleri bakanları toplantısına katılacak.

Kıbrıslı Rum lider aynı zamanda Almanya’nın BM üyeliğinin 50. yıl dönümü dolayısıyla verilecek resepsiyona da katılacak.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi