Ayşegül Baybars: “Kıb-Tek’te ortaya çıkan durum siyasal yozlaşmanın, sivil topluma sıçramasıdır”

Bağımsız milletvekili ve İçişleri eski Bakanı Ayşegül Baybars, Kıb-Tek'te oraya çıkan durumun "sadece usulsüzlük, adam kayırmacılık ya da partizanlık gibi alışılagelmiş kelimelerle" açıklanamayacağını siyasal yozlaşmanın sivil topluma sıçradığını vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Bağımsız milletvekili Ayşegül Baybars sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Kıb-Tek’teki istihdamları değerlendirdi. Baybars yaşananların sadece usulsüzlük, adam kayırmacılık ya da partizanlık gibi alışılagelmiş kelimelerle açıklanamayacağını kaydederek, siyasal yozlaşmanın sivil topluma da sıçradığını vurguladı.

Kurumu koruması gerekenlerin, ‘bana komplo kurdular’ diyerek usulsüzlüğün göz ardı etmesinin ise sendikal mücadeleyi zan altında bıraktığını belirten Baybars, “Bu iktidar döneminde yaşanan siyasal yozlaşma tarihin hiçbir döneminde yaşanmamıştır. Kurumların yok edilmesi, kamu kaynaklarının heba edilmesi için alınan kararlar, denetimsizlik ve başıbozuk bir düzen yaratmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu da yetmezmiş gibi, siyasal yozlaşmayı, menfaat yolu ile toplumsal bir yozlaşmaya çevirerek bu işten sıyrılabileceklerini düşünüyorlar” dedi.

Baybars’ın paylaşımı şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi