Başkan Cesurer’in istifası istendi: İstifa yok, karar yok!

Gazetemizin ortaya çıkardığı Kıb-Tek'te örgütlü sendika El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer'in oğlunun sınavsız işe alınmasının ardından toplanan yönetim kurulu hiçbir karar üretemedi.

Bugün Kıbrıs

Kıb-Tek’e 68 kişinin sınavsız işe alınmasının ardından dün de 16 kişi aynı şekilde istihdam edildi. Bugün Kıbrıs’ın ortaya çıkardığı El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer’in oğlunun da aralarında bulunduğu kişiler bugün işe başladı.

Haberimizin üzerine sendikada tepkiler yükseldi. Sendika yönetimi saat 14.00’te toplantıya çağrıldı. Az önce sonlanan toplantı ile ilgili edinilen bilgiye göre Cesurer’in istifası isteniyordu ancak toplantıdan hiçbir karar çıkmadı. Sendika genel sekreterine ulaşmaya çalışan muhabirimizin çabaları yanıtsız kaldı.

Oğlu işe alınan sendika başkanı Çağlayan Cesurer, az önce Kanal Sim’de Damla Dabis’e bağlanarak açıklama yaptı. Cesurer, “Nasıl ki diğer istihdamlarla ilgili süreci başlattıysak bunlarla ilgili de başlatılacak. Başka bir talebimiz yok. Yönetim Kurulu yoluna devam ediyor. Herhangi bir suistimal varsa gereğini yapmaktan çekinmeyeceğiz. Sanki bir kumpasın içine sokulduk. Süreç devam ediyor… Sınavların toptan iptal edilip doğru dürüst bir yöntemle istihdamın gerçekleştirilmesi gerekiyor” dedi.

Cesurer ayrıca oğlunun da dahil olduğu olaya bugünden itibaren itirazları olduklarını söyledi. “El-Sen Başkanı ya da yönetimi bu işlere alet olduğu imajı var, böyle bir şey yok gereğini yapacağız. Bana gelene kadar istifa etmesi gereken çok insan var. Buna cevap vermemiz mümkün değil” dedi.

Cesurer’in sınavda başarılı olamayan oğlu münhalsiz, sınavsız alımlar kapsamında işe alındı.

Cesurer ayrıca sendika öncülüğünde sınavsız işe alınan insanlara karşı yasal mücadele başlatacaklarını duyurmuştu. Kurumdaki çürüme sendikayı da içine aldı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi