Usta yönetmen Sevinç Baloğlu, Kıbrıs’a geliyor: İlk buğday tanesinin hikayesi Vounous’ta gala yapacak

Ünlü "Tohum" belgeselinin yönetmeni Sevinç Baloğlu, gösterim ve söyleşi için adaya geliyor.

Bugün Kıbrıs

Çatalköy-Esentepe Belediyesi tarafından organize edilen “5. Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu” yurt dışından konuk sanatçıların da katılımıyla gerçekleştiriliyor.

1-16 Eylül 2023 tarihlerin arasında sürecek olan sempozyum, İstanbul’dan yönetmen Sevinç Baloğlu’nu da ağırlayacak. İIk buğday tohumunun neolitik dönemden başlayıp günümüze uzanan yolculuğunu anlatan ünlü “Tohum” belgeselinin yönetmeni 12 Eylül’de gerçekleştirilecek etkinlik için Kıbrıs’a gelecek. Efsane dağ Vounous’un büyülü ortamında gerçekleşecek belgesel gösterimi saat 20.00’da başlayacak ardından yönetmenle söyleşi gerçekleştirilecek.

Sempozyumu Kıbrıslı Türklere kazandıran Rauf Ersenal paylaştığı duyuruda, “AB-Türkiye Delegasyonu tarafından gerçekleştirilen ünlü “Tohum” belgeselinin Vounous’ta gala gösterimi yapılacak. Belgeselin Yönetmeni Sevinç Baloğlu da bizlerle olacak ve belgesel hakkında sohbet edeceğiz” dedi. Ersenal ayrıca halkı 16 Eylül’e kadar sürecek olan 5. Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu’na katılmaya davet etti.

TOHUMUN HİKAYESİ SINIRLARI AŞTI
Arkeoloji temelli festivallerde gösterilen Tohum belgeseli ABD’de Oregon’da bilinen en köklü arkeoloji festivali olan The Archaeology Channel (TAC) International Film Festivali’nde de gösterildi. Öte yandan Archeological Legacy Institute (ALI) filmi ABD’de daha geniş kitlelere ulaşmasına olanak sağlamak üzere TAC Digital Platformua seçti.

Davetiye:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi