HER AN HER ŞEY OLABİLİR

İsrail, Avrupa’nın gaz ihtiyacı artarken Doğu Akdeniz’deki doğalgaz yataklarının kullanımı ile ilgili en geç 3 ila 6 ay arasında siyasi karar alınması gerektiğini vurguladı. Bilindiği gibi Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatına göre fosil yakıt kullanımı 2030’a kadar yüzde 50 azaltılacak, 2050’de ise sıfırlanacak.

Bugün Kıbrıs

ACİL GAZ BEKLENTİSİ
Arap dünyası ile arasını düzeltme yolundaki İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dünkü Kıbrıs-Yunanistan-İsrail zirvesinde İsrail’in doğal gazını Kıbrıs’a boru hattı ya da burada bir LNG tesisi ya da her ikisi aracılığıyla Avrupa’ya ihraç etme planlarının aciliyetini dile getirdi.

TÜRK-YUNAN İLİŞKİLERİ
Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis ise Eylül ve Ekim aylarının Kıbrıs Sorununun ve Türk-Yunan meselelerinin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu belirtti. Hristodulidis görüşmelere mümkün olan en kısa sürede Kıbrıs sorununu ilgili tüm tarafların yararına çözmeye hazır olduğunu vurguladı.

HİNDİSTAN’A DAVET
Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Üçlü Zirvenin diğer ülkelerle işbirliğine açık olduğunu belirterek Hindistan Başbakanı’nı bir sonraki zirveye davet edeceklerini açıkladı. Yunanistan-Türkiye ilişkilerine ilişkin temkinli iyimserliğini dile getiren Yunan Başbakan, yaklaşan görüşmeden bahsetti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****