Hristodulidis, dün gece Limasol’da yaşanan olaylardan utanç duyduğunu ifade etti

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, Limasol'da yaşananlara dair devletin vatandaşları koruyamamasının mantık dışı olduğunu söyledi, olayların arkasındaki kişilerin bilindiğini vurguladı.

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, dün gece göç protestoları sırasında Limasol’da yaşanan olaylara atıfta bulunarak utanç verici görüntülerin yaşandığını söyledi.
Hasara neden olanlar kişilerden maddi masrafları karşılamalarını isteyeceğini ifade eden Hristodulidis, polisin olayları nasıl yönettiğine dair soruya verdiği yanıtta ise, bizzat Emniyet Müdürü ve operasyondan sorumlu yetkililer tarafından bu konuda bilgilendirileceğini söyledi. Hristodulidis, olayların göç sorununun ele alınmasıyla herhangi bir ilgisi olmadığını açıkladı.

Dün Limasol’da yaşanan olaylarla ilgili olarak bugün öğle saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplantı yapıldı. Toplantıya Adalet ve İçişleri Bakanları, Başsavcı Yardımcısı, Emniyet Müdürü ve Müdür Yardımcısı ve Limasol Emniyet Müdürü katıldı. Toplantının başında Hristodulidis’in oldukça sert olduğu gözlemlendi. Bu olayların sorumlularının utanması gerektiğini ve kendisinin de dün gece yaşananlardan utandığını belirtti. Devletin vatandaşlarını ve hatta turistleri bile koruyamamasının mantık dışı olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı aynı zamanda olayların arkasında kimin olduğunun çok iyi bilindiğinin altını çizdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi