Üstel’in ‘komite’ çalışıyor mu?

Mücahitler Derneği'nden Gürdal Çuvalcıoğlu, yabancıların "işbirlikçi KKTC vatandaşları" aracılığıyla mal aldığını, Başbakanlıktaki Ünal Üstel'in kurduğunu belirttiği komitenin acilen sonuca ulaşması gerektiğini vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği’nden Gürdal Çuvalcıoğlu, İsraillilerin adanın kuzeyinde edindikleri mallar konusunda hükümetin geç kaldığını ancak yabancıların taşınmaz mal alımlarını incelemek üzere kurulan komitenin yararlı olabileceğini söyledi.

“Kıbrıs’taki sessiz işgalin bertaraf edilmesi gerekiyor” diyen Çuvalcıoğlu, Türkiye gazetelerinden Milli Gazete’ye yaptığı açıklamada, “Yahudiler, KKTC’den büyük miktarda toprak alıyorlar ve bunu genellikle işbirlikçi KKTC vatandaşları aracılığıyla yapıyorlar” diye konuştu.

Çuvalcıoğlu özellikle güvenlik kuvvetlerine konuyu taşıdıklarını aktararak, “Bakanlarla da görüşüyoruz bugün İçişleri Bakanı ile de bir araya geleceğiz. Bu işgale karşı acilen harekete geçilmesi gerekiyor. Biliyorsunuz, yabancıların KKTC’de taşınmaz mal alımında bulunmasını incelemek üzere bir komisyon kurulması kararı alındı. Bu yararlı olabilir ama ne yapılacaksa acilen yapılması gerekiyor. Acil müdahale şart” ifadelerini kullandı.

MECLİS’TE GÜNDEM OLDU
Meclis’in geçtiğimi haftaki olağanüstü toplantısında yabancıların taşınmaz mal alımında bulunması konusu muhalefet tarafından gündeme getirilmişti. Meclis’te konuşan Başbakanlıktaki Ünal Üstel, İskele’den Karşıyaka’ya ülkenin birçok yerinde yabancı mülk alımları ile ilgili tedbir amaçlı bir komite kurulduğunu açıklamıştı. Yabancıların toprak alımları konusunda kamuoyu gündemini meşgul eden eleştirilere yönelik Meclis’te soruları yanıtlayan Üstel, “Buna oturup seyirci kalmıyoruz. Açıklama yapmadık ama bugün ifade ediyorum. Esentepe’den Karşıyaka’ya, yani adanın büyük bir kısmında yabancılar gelip burada ev alıyorlar. Bölgeleri, hepsini gezdim. Ne olduğunu yakından da gördüm, hemen tedbir almak için de bir komite oluşturdum” ifadelerini kullanmıştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi