Medya ombudsmanı Türkiye medyasının Pile haberlerini eleştirdi

Türkiyeli gazeteci Faruk Bildirici, gazeteciliğin devlet yanlısı haber yaparak olup biteni saptırmak yerine, tarafsız ve doğru bilgi aktarımına dayanması gerektiğini belirtti ve "Bu işi diplomatlara bırakmak lazım." ifadesini kullandı.

Bugün Kıbrıs

Gazeteci ve medya ombudsmanı Faruk Bildirici, Türkiye ve KKTC yetkililerinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne tepki gösterdiği bir dizi haberin medyada yetersiz ve yanıltıcı bir şekilde aktarıldığını belirtti. Bildirici, bu konuda bir dizi gazete ve internet sitesini eleştirdi ve haberlerin tek yanlı ve eksik bilgi iletilmesi konusunda endişelerini dile getirdi.

Bildirici, Akşam, Hürriyet, Milli Gazete, Posta, Sabah, Sözcü, Türkiye, Yeni Akit ve Yeni Şafak gibi medya kuruluşlarını, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin açıklamasının detaylarını aktarmamakla suçladı. Bu açıklama, KKTC’nin, Pile’de ara bölgede yol yapımını engellemeye çalışan Barış Gücü askerlerine müdahale etmesini kınamaktaydı.

Bildirici, Karar ve Cumhuriyet gazetelerinin bu konuda daha ayrıntılı bilgi verdiğini belirtti. Ayrıca Milliyet gazetesinin de bu konuda kısa bir bilgi verdiğini ekledi.

Bildirici, birçok medya kuruluşunun BM Güvenlik Konseyi’nin açıklamasını tam olarak aktarmadığını ve bu durumun okuyucuların yanıltıcı bilgilere maruz kalmasına yol açtığını belirtti. Bildirici, “Daha açık söyleyelim; Türk tarafı, tartışmalı bölgedeki yol inşaatını durdurmuştu! Medya kuruluşlarındaki yol inşaatının devam ettiği haberlerinin gerçekle ilgisi yoktu!” dedi.

Bildirici, gazeteciliğin devlet yanlısı haber yaparak olup biteni saptırmak yerine, tarafsız ve doğru bilgi aktarımına dayanması gerektiğini belirtti ve “Bu işi diplomatlara bırakmak lazım.” ifadesini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi