Jenča, Hristodoulides ile yaptığı görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenča, Kıbrıs soruna barışçı çözüm bulunması sürecine yardımcı olmak için tüm iyi niyetini kullanacağını bildirdi.

Birleşmiş Milletler Siyasi ve Barış İnşası İşleri Biriminde Avrupa, Orta Asya ve Amerika’dan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenča, Kıbrıs soruna barışçı çözüm bulunması sürecine yardımcı olmak için tüm iyi niyetini kullanacağını bildirdi.

Jenča bu sabah Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodoulides tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul edildikten sonra açıklamalarda bulundu.

Görüşme bir saat 20 dakika sürdü. Jenča Hristodoulides’le müzakerelerin başlamasının yollarını görüştüğünü söyledi.

Nikos Hristodoulides’e bu çok iyi görüşme için teşekkür eden Jenča, “Birçok konuyu görüştük. Söyleyebileceğim en önemli şey Genel Sekreterin Ada’daki duruma çok ilgili gösterdiğidir” dedi.

Hristodoulides’le müzakerelere nasıl başlanacağının yollarını ele aldıklarını belirten Jenča, “Önemli olan budur, resmin tamamını görmek. Genel Sekreter, adada barışçı çözüm bulunması için bu çözüme yardımcı olacak tüm iyi niyetini kullanacaktır” şeklinde konuştu.

KHA

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi