CENGO-V Vakfı’ndan çocuklara iki sürpriz

Süleyman Cengiz Eminoğlu Vakfı, çocukların ve gençlerin nitelikli vakit geçirebileceği iki yeni oyun parkını hizmete açtı!

Bugün Kıbrıs

Çocuk ve gençler için sportif, kültürel ve sosyal gelişimlerini sağlamak, bilgi/beceri ve mutluluklarını artırmak gayesi doğrultusunda kurulan Süleyman Cengiz Eminoğlu Vakfı, iki önemli projeyi çocukların kullanımına açtı.

Kuruluş mottosu “Her şey çocuklar için!” olan Süleyman Cengiz Eminoğlu Vakfı, ülkenin ihtiyaç duyulan bölgelerinde çağdaş oyun parkı projelerinden Girne Püsküllü bölgesindeki “CENGO-V Püsküllü Park” ve Çatalköy-Esentepe-Alagadi bölgesindeki “CENGO-V Alagadi Park”ı bölge çocuklarına sundu.

Girne Püsküllü bölgesinde yer alan “Cengo-V Park”, 800 metrekarelik alanda yenilikçi bir çocuk parkı ve aktivite alanı projesi. Çocukların ve gençlerin nitelikli vakit geçirebilmesine imkan sağlayan park, içerisinde ‘Teknolojik Kerpiç’ ile yapımı tamamlanan büfesiyle örnek bir proje olarak Ağustos 2023 tarihinde tamamlandı. Projenin bir kısmı, Rize Belediyesi ile Girne Belediyesi tarafından “Türkiye Belediyeler Birliği ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği İşbirliği Programı” kapsamında tamamlandı. Girne Belediyesi tarafından Vakıf’ın kullanımına verilen alan projelendirilerek yapımı birçok gönüllü tarafından tamamlandı.

Cengo-V Alagadi Park, Çatalköy-Esentepe Belediyesi işbirliği ile çok kısa bir süre içerisinde tamamlandı ve ilk kez gerçekleştirilecek olan Alagadi Festivali’nde çocukların kullanımına sunulacak. Çatalköy-Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok ve Cengo-V Vakıf kurucuları ve gönüllülerinin gayretleri ile tamamlanan bu anlamlı projede çocukların nitelikli zaman geçirebilmeleri hedeflendi.

Vakfın Kurucu Başkanı Özge Özbekoğlu, “Çocukların gülümsemesi, neşesi ve coşkusunu hiçbir şeye değişmiyoruz. Geleceğin umut elçileri olan çocuklarımız ve gençlerimiz için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi