Tabipler Birliği tam gün eğitim ile ilgili görüşlerini açıkladı

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), tam gün eğitime geçişin gerçekleştirilmesi öncesinde eğitim altyapısının ve olanaklarının yeterli hale getirilmesi, özellikle beslenme ve altyapı eksiklikleri gibi konularda gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), Kıbrıs’ın kuzeyindeki çocuklara sunulan eğitim olanaklarının yetersiz olduğuna dikkat çektiği açıklamasında, eğitim altyapısının ve olanaklarının yeterli hale getirilmesi koşuluyla tam gün eğitime destek verdiklerini açıkladı.

KTTB, özellikle eğitim sistemindeki altyapının tamamlanması, eğitimcilerin ve destek personelinin haklarının verilmesi gerekliliği üzerinde durdu. Tam gün eğitim ile çocuklara sağlanacak dinlenme ve teneffüs olanaklarının, öğrencilerin eğitime adaptasyonunu ve konsantrasyonunu artıracağına vurgu yapıldı.

Sosyo-ekonomik durumu zayıf olan öğrencilere yönelik olarak da ücretsiz ara ve öğle öğünlerinin sağlanmasının elzem olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu konuda gerekli adımların atılmaması halinde öğrencilerin beslenme eksikliği ile karşı karşıya kalabileceği belirtildi.

Sendikaların yaptığı okul ziyaretlerinde ise altyapıda ciddi eksikliklere rastlandığı, bu eksikliklerin tam gün eğitime geçiş öncesi giderilmesi gerektiği vurgulandı.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, tam gün eğitim konusunda, Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sendikaları ve ilgili tüm paydaşların birlikte hareket etmeleri ve somut bir yol haritası hazırlamaları gerektiğini belirtti. Açıklama, “toplumların kalkınması ve barışının iyi eğitilmiş nesillerle mümkün olabileceği” vurgusuyla sonlandırıldı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi