Rusya’dan Pile açıklaması: BM temsilcilerine yönelik her türlü şiddet içeren eyleme karşıyız

Bu akşam toplanacak olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Pile bildirisi öncesi Rusya'dan açıklama geldi.

Bugün Kıbrıs

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Pile’deki olaylarla ilgili olarak, “Rusya, Birleşmiş Milletler temsilcilerine yönelik herhangi bir şiddet eylemine karşı olduğunu ifade ediyor” dedi.

Rik’in haberine göre Sözcü, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bu konudaki mevcut pozisyonunun Rusya’nın bakış açısını yansıtacağını vurguladı.

Rusya’nın mavi yakalı işçilere yönelik saldırıyı henüz kınamayan tek Güvenlik Konseyi üyesi olmasının nasıl açıklanabileceği sorusuna Zakharova, “Hassas vakalar gibi ciddi meseleler söz konusu olduğunda…” yanıtını verdi. Sözcü, “Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ‘kim önce kim sonra’ türünden hesaplara girmenin bir anlamı yok, bu ne hız yarışı, ne de yarışma” ifadelerini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }