Oğuzhan Hasipoğlu bu işin neresinde?

İskele’deki cinayetle gündeme gelen işletmenin direktörleri arasında Hasipoğlu’nun kayınvalidesi ve oğlu da var.

Bugün Kıbrıs

İskele’de Hüseyin Mavideniz’in öldürüldüğü işletmenin direktörler kurulunda ismi sır gibi saklanan kişileri Bugün Kıbrıs ortaya çıkardı. UBP Genel Sekreteri ve UBP Mağusa milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu’nun yakın akrabalarına ait olan şirket denize sıfır, dönümlerce büyüklükte olan bölgenin patronu konumunda.

Bugün Kıbrıs’ın ulaştığı belgede Mckenzie Investment Limited isimli şirketin büyük ortağı UBP’nin öne çıkan isimlerinden Hasipoğlu’nun eşinin kardeşi ve şirketin direktörü 65 yaşındaki kayınvalide olarak görülüyor. Mckenzie Investment Limited, kamuoyunun Ahmet Noyanlar’ın açıklamasından duyduğu Onur Turizm, Ticaret ve Endüstri Limited’in direktörler kurulunda yer alıyor. Hisse oranı belirtilmese de Mckenzie Ltd’nin de hisse sahibi olduğu belirtiliyor.

YAKLAŞIK 9 DÖNÜM DENİZE SIFIR
Bakanlar Kurulu kararı ile 1984 yılında Onur Turizm’e kiralanan bölge, araştırmalarımıza göre uzun yıllardır Oğuzhan Hasipoğlu ismiyle anılıyor. Öte yandan denize sıfır yaklaşık 9 dönümlük araziye 4 yıldızlı otel yapımı için izinlerin alındığı ve kısa süre sonra çalışmaların başlayacağı da gelen bilgiler arasında.

İşte belgeler:

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi