Tatar’dan, Ahmet Hakan’a “çözümsüzlük çözüm değildir” mesajı

Türkiye basınında ‘AKP yandaşı’ olarak anılan Hürriyet yazarlarından Ahmet Hakan’ın yazısında “Çözümsüzlük çözüm değildir” sloganını hatırlatması üzerine Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, Hakan’ın telefonuna mesaj gönderdi.

Bugün Kıbrıs

Türkiye’den gazeteci Ahmet Hakan, “Taksi sorunu: Çözümsüzlük çözüm değildir” başlıklı önceki günkü köşe yazısında İstanbul’daki taksi sorununun çözülememesini ele alan bir yazı yazmıştı. Hakan yazısında “Çözümsüzlük çözüm değildir” sloganına atıfta bulunarak taksi sorununu kimsenin çözmeye çalışmadığını bunun birilerinin işine geldiğini belirtmişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, hassasiyet göstererek harekete geçti ve taksilerle ilgili yazılmış bu yazı için Ahmet Hakan’a bir mesaj göndererek bu sloganın ‘Rumculara’ ait olduğunu belirtip üstü kapalı uyardı.

Ahmet Hakan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Geçen gün İstanbul’un taksi sorununu yazarken “Çözümsüzlük çözüm değildir” demiştim. “Çözümsüzlük çözüm değildir” cümlesi, 90’lı yılların meşhur sloganlarındandır. Kıbrıs sorunu konuşulurken sıkça dillendirilirdi. Yazıda bunu da hatırlatmıştım. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir mesaj göndermiş bana. Özetle diyor ki:

‘Bu slogan günümüzde de farklı şekillerde karşımıza çıkmaya devam ediyor. Rum Yunan ikilisinin propagandalarına bilinçli ya da bilinçsiz destek verenler, sadece bu sloganları değil, Rum tarafının maksimalist ve hegemonyacı anlayışının üstünü örterek ‘ver kurtul’ nidalarını da atıyorlar’.

O İstanbul’un taksi sorununu anlatırken kullandığım bir metafor, KKTC Cumhurbaşkanı’na bunları söyletti. İletmek benden takdir sizden.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****