Reynar: “Ceza Yasası’nın ilgili maddesini kaldırırsanız dava düşer”

Eski Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, Ceza Yasası'nda değişiklik yapılması gerektiğini, bunun için de Meclis ve sivil toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Bugün Kıbrıs

Eski Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla mevcut yasaların kapsamlı bir şekilde değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Reynar, KKTC’nin 1983 yılından bu yana hukuki değişikliklere duyarsız kaldığını ve bu durumun toplumsal sorunlara yol açtığını ifade etti.

“Ali Kişmir için “Yüce Devlet”imiz 10 yıl hapislik cezası öngören suçla ceza davası açmış. Asker şikayetçi.” diyen Reynar, Ali’nin yargılanmasını eleştirdi ve devamında, “Eğer yasayı değiştirirseniz (ki 1983’ten beri hiçbir hukukçunun umuru olmadı) o zaman Ali yargılanamaz! Eğer Ceza Yasası’nın ilgili maddesini kaldırırsanız ceza davası düşer” sözleriyle düzenlemeler yapılması gerektiğini dile getirdi.

Reynar, Meclis’e doğrudan seslenerek, mevcut yasa maddelerini gözden geçirme ve gereken değişiklikleri yapma çağrısında bulundu. Sivil toplum örgütlerine de seslenen Reynar, yasa değişikliği için kamuoyu yaratma ve bu konuda aktif olma gerekliliğini vurguladı.

Eski Kıdemli Yargıç, “Eminim bu yol, başka Ali’ler yargılanmasın diye dava gününde orada toplanmaktan daha etkili bir yol olacaktır.” diyerek KKTC’nin yasal süreçlerinin modern hukuk normlarına uygun şekilde değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Reynar’ın paylaşımı şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi