Orta Akdeniz’de batan göçmen gemisinde 41 kişi öldü

Hayatta kalanlar, Perşembe sabahı 7 metre uzunluğundaki teknenin Tunus'un Sfax'ından yola çıktığını ancak birkaç saat sonra alabora olup battığını söyledi.

İtalya’nın güneyindeki Lampedusa adası açıklarında iki göçmen gemisinin batması sonrasında iki kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 30 kişinin de denizde kaybolduğu bildirilmişti. Kurtarılanların ifadesinde, geçen hafta Orta Akdeniz’de meydana gelen bir gemi kazasında 41 göçmenin daha hayatını kaybettiği aktarıldı.

Sahil güvenlik, konu hakkında henüz açıklama yapmazken, olayın Pazar günü bildirilen ve yaklaşık 30 kişinin kayıp olduğu aktarılan iki gemi enkazıyla bağlantılı olup olmadığı henüz belirsiz.

Savcı Salvatore Vella, gemi enkazından sağ kurtulan dört kişinin, üçü çocuk 45 kişiyi taşıyan bir teknede olduklarını doğruladı.

Fildişi Sahili ve Gine’den üç erkek ve bir kadının, bir kargo gemisi tarafından kurtarıldıkları ve ardından bir İtalyan sahil güvenlik gemisine nakledildikleri öğrenildi.

Savcı Vella, Lampedusa’ya bitkin ve şok içinde gelen göçmenlerin polis tarafından sorgulanacaklarını söylerken, “Yiyecek veya içme suyu olmadan denizde birkaç gün geçirdiklerini tahmin ediyoruz” dedi.

Tunuslu yetkililer ise, Pazar günü Sfax yakınlarındaki bir gemi enkazından 11 ceset çıkardıklarını ve batan gemide 44 göçmenin hala kayıp olduğunu söyledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi