“Davalar karşısında susmayacağız, Ali Kişmir yalnız değildir!”

YKP Sekretarya Üyesi Halil Karapaşaoğlu, koloni rejiminin, Ali Kişmir üzerinden gazetecilere ve muhaliflere baskı kurmaya çalıştığına işaret ederek 6 Ekim 2023 tarihinde görülecek davaya karşı tüm yurtseverleri ve direnişçileri Ali Kişmir ile dayanışmaya çağırdı.

Bugün Kıbrıs

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Sekretarya üyesi Halil Karapaşaoğlu, Basın-Sen Başkanı gazeteci Ali Kişmir hakkında açılan dava ile ilgili bugün bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, Türk kolonyalizminin Kıbrıs’taki icraatlarına yönelik tarihsel saldırılara vurgu yapılarak, gazeteci Kutlu Adalı’nın 1996’da öldürülmesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin olası sorumluluğuna dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca, 2018 yılında Avrupa Gazetesi’ne saldırılar ve gazetecilere karşı açılan davaların, koloni rejiminin gazetecilere yönelik baskı politikalarının bir devamı olduğu ifade edildi. Ali Kişmir’in, 3 yıl önce “Beyaz Ev” isimli bir restoranda gerçekleşen bir toplantıyı yazdığı için dava edildiğini belirten Karapaşaoğlu, bu davanın, Kişmir’in tutuklu yargılanmasına yol açabileceğini belirtti.

Halil Karapaşaoğlu, Ersin Tatar yönetiminde Kıbrıs’ta kurulan koloni rejiminin, muhalifleri susturma niyetinde olduğunu, bu çerçevede Türk Silahlı Kuvvetleri ve TC’nin gazetecilere ve siyasilere yönelik saldırılarda bulunduğunu vurguladı.

YKP, 34 yıldır Kıbrıs’ta devam eden Türk işgaline karşı direndiğini belirterek, düşünce ve ifade özgürlüğünün bir insan hakkı olduğunu vurguladı ve Ali Kişmir’in yazısına destek olduklarını ifade etti.

Açıklama, YKP’nin tüm yurtseverleri ve direnişçileri 6 Ekim 2023’te Lefkoşa’da görüşülecek olan davada Ali Kişmir ile dayanışmaya çağırdığı bir çağrıyla son buldu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi