“Ali Kişmir yalnız değildir, sahip çıkacağız”

KTÖS, KTOEÖS ve DAÜSEN, Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir'in yargı sürecine tepki göstererek, "Ali Kişmir yalnız değil, toplumsal haklarımıza birlikte sahip çıkacağız" mesajı verdi.

Bugün Kıbrıs

KTÖS, KTOEÖS ve DAÜSEN, tarafından Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir’in yargı süreciyle ilgili yapılan ortak açıklamada, Kişmir’in “milli güvenliğe aykırı davranışlar” ithamıyla önce Türkiye’ye alınmaması ve ardından 10 yıl ceza istemiyle yargılanmak istenmesinin tesadüf olmadığına dikkat çekildi.

Açıklamada, Ercan Havalimanı’nın işletme şirketine 60 milyon Euro verilmesi, Sayıştay raporlarındaki maddi zararlar, limanlar ve KIB-TEK’teki sorunlar gibi konuların gündemde olduğu bir dönemde, Kişmir’e yönelik bu adımların gündem değiştirmek ve muhalif sesleri susturmak amacı taşıdığı belirtildi.

Sendikalar, başsavcılığın takdir hakkını basın özgürlüğünden yana kullanabileceğini, hatta bu ve benzeri yasa maddelerinin yürürlükten kaldırılması gerektiğini ifade etti. Meclis’in bu konuda gerekeni yapması çağrısında bulunuldu.

Açıklamanın devamında, Ali Kişmir’in toplum adına pek çok konuda ses çıkardığı ve bu yönüyle toplumsal varoluş mücadelesinin bir parçası olduğu belirtildi. Sendikalar, hem Kişmir’e hem de toplumsal haklara birlikte sahip çıkacaklarını vurgulayarak dayanışma çağrısı yaptı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi