TC – KKTC ‘Kültür ve Turizm Alanında İşbirliği Protokolü’ bugün imzalanıyor

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Arasında Kültür ve Turizm İşbirliği Protokolü bugün, saat 16.00'da Lefkoşa Concorde Otel'de imzalanıyor.

Bugün Kıbrıs

Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında kültür ve turizm alanında daha sıkı işbirliği sağlamak amacıyla hazırlanan işbirliği protokolü, bugün Lefkoşa Concorde Otel’de imzalanacak.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan “Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Çerçeve Belgesi Eylem Planları” çerçevesinde düzenlenen “TC-KKTC Kültür ve Turizm Ortak Çalışma Grubu 1. Toplantısı”, bugün gerçekleştirilecek. Toplantıda, iki ülke arasında kültür ve turizm alanında atılacak adımlar ve planlanan projeler detaylı bir şekilde masaya yatırılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Heyeti’ne Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı başkanlık ederken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Heyeti’ne ise Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç başkanlık edecek. Toplantının ardından, alınan kararlar ve belirlenen işbirliği noktaları, iki taraf arasında imzalanacak protokolle resmiyet kazanacak.

Protokolün imza töreni bugün, saat 16.00’da Lefkoşa Concorde Otel’de gerçekleştirilecek ve sonrasında basınla paylaşılacak. İki ülke arasındaki kültür ve turizm bağlarını daha da güçlendirecek olan bu protokol, sektördeki işbirliğini daha üst seviyelere taşımayı amaçlıyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi