Doğuş Derya: “Tarafımız bellidir”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Doğuş Derya, gazeteci Ali Kişmir'e destek belirttiği açıklamasında, "gücünüzü kamu kaynaklarını Türkiye'deki iktidara yakın AKSA, T&T gibi şirketlere yedirmeye kalkanlara, ülkenin topraklarını peşkeş çekmeye çalışanlara karşı kullanın" dedi.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Doğuş Derya, sosyal medya üzerinden gazeteci Ali Kişmir hakkında açılan dava ile ilgili yaptığı açıklamada, Ali Kişmir’in demokrasiye yapılan müdahaleleri korkusuzca yazdığı için hedef alındığını belirtti.

Milletvekili Derya, ifade ve basın özgürlüğünün kısıtlanarak, toplumda bir korku ve biat kültürü yaratılmak istendiğine dikkat çektiği paylaşımında, “Bu halkın güvenliğinden sorumlu olduğunu iddia eden bir kurum, gazeteci Ali Kismir’i demokrasimize yapılan müdahaleleri korkmadan yazdığı için hapse atmak istiyor” dedi. Bu yolla ifade ve basın özgürlüğünü kısıtlamak, korku ve biat kültürünü yaymak niyetinde olduklarına işaret eden Derya paylaşımının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Tarafımız bellidir! Demokrasi, özgürlük, eşitlik! Elinizdeki gücü korku iklimi yaratmak için değil, kamu kaynaklarını Türkiye’deki iktidara yakın AKSA, T&T gibi şirketlere yedirmeye kalkanlara, ülkenin topraklarını peşkeş çekmeye çalışanlara karşı kullanın da görelim. Yoksa sizin işiniz halkın değil de bir grup otokratik zorbanın güvenliğini sağlamak mı?”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi