“Bir Sır Adam – İlter Kırmızı” Girne’ye geliyor

Kıbrıslı Türklerin tarihine dair aydınlatıcı bir bakış sunan "Bir Sır Adam - İlter Kırmızı" kitabının tanıtım etkinliği, Girne Düşünce Derneği'nin ev sahipliğinde, yarın akşam saat 19.30'da Dome Otel'de gerçekleşecek.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıslı Türklerin az bilinen bir dönemini aydınlatan “Bir Sır Adam – İlter Kırmızı” kitabının tanıtım etkinliği, Girne Düşünce Derneği tarafından organize ediliyor. İlter Kırmızı, Güven Uludağ, Koral Özkoraltay, Osman Yağız Kırmızı’nın ortaklaşa kaleme aldığı bu eser, okuyucusuna tarihsel bir yolculuk vaat ediyor.

10 Ağustos 2023 (yarın), saat 19.30’da Girne Dome Otel’de düzenlenecek olan etkinlikte, yazarlar kitapla ilgili derinlemesine bilgiler verecek, o dönemle ilgili tartışmaları canlandıracak ve okuyucularla buluşma fırsatı yakalayacak. Kitap, Kıbrıslı Türklerin tarihi üzerindeki bazı kapalı perdeleri aralarken, İlter Kırmızı’nın gizemli yaşamına dair ipuçları sunuyor.

Kitabın tanıtım gecesi, tarihe meraklı herkesin katılımına açık olup, yazarlarla doğrudan iletişim kurma, sorular sorma ve kitap hakkında derinlemesine bilgi edinme fırsatı sunuyor.

Kitap, Türk Mukavemet Teşkilatı / TMT’nin merkez kadrolarında yer alan İlter Osman Kırmızı’nın belgelerle desteklenen anılarına odaklanıyor. Özellikle 1963 Aralık ayında başlayan toplumlararası çatışmalar döneminde TMT’nin en gizli birimlerinden biri olan Boz Oymak’ın faaliyetleri, silah ikmali, casusluk ve Kıbrıslı Rumların yaşadığı bölgelerde gerçekleştirilen eylemleri ayrıntılı olarak ele alıyor.

Bu özel gecede, hem kitap hakkında bilgi sahibi olabilecek hem de Kıbrıslı Türklerin tarihine dair değerli tartışmalara şahit olabileceksiniz. Girne Düşünce Derneği’nin organize ettiği bu etkinliğe tüm kitapseverler ve tarih meraklıları davetlidir.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi