Bağımsızlık Yolu’ndan gazetecilere destek: “Egemenlere karşı yanınızdayız”

Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Bölge Sorumlusu Cansu Nazlı, gazetecilere yönelik ağır ceza davalarına tepki göstererek, basın ve ifade özgürlüğüne tam destek verdiklerini belirtti.

Bugün Kıbrıs

Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Bölge sorumlusu Cansu Nazlı, Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir hakkında açılan ceza davasıyla ilgili sert bir açıklama yaptı. Gazetecilere yönelik ağır ceza davalarının faşizan bir zihniyetin ürünü olduğunu belirten Nazlı, basın ve ifade özgürlüğünün korunması gerektiğini vurguladı.

Nazlı açıklamasında, “Elimizdeki tüm araçlarla basın ve ifade özgürlüğüne sahip çıkacağız. Egemenlere karşı gazetecilerin yanında olacağız elbet. Geçtim solcu ya da demokrat olmayı, bu insan olmanın gereğidir.” ifadelerine yer verdi. Tarih boyunca gazetecilere baskı yapan anlayışların hep mağlup olduğunu belirten Nazlı, bu tür olayların bir kez daha tekrarlanmasını eleştirdi.

Özellikle gazetecilere yönelik ceza davalarının arttığı bu dönemde yasaların değiştirilmemesi konusunda meclis üyelerini eleştiren Nazlı, “Lakin gazetecilere ceza davaları yağarken bu yasaların değişmesini teklif dahi etmeyen vekiller var. Yarın Ali’ye destek için baş köşede olacaklar hani.” dedi.

Nazlı, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Yalnızca önerdiğiniz ya da onayladığınız yasalardan değil; gazetecilerin tutuklu yargılanma tehdidi boynunda Demoklesin Kılıcı gibi sallanırken değişmediğiniz, değişmeye gücünüz yetmemişse de değişmeyi teklif dahi etmediğiniz yasalardan da sorumlusunuz, bizden söylemesi!”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi