TDP Genel Başkanı Mine Atlı: “Gazeteci Ali Kişmir’e açılan dava, basına ‘susun’ mesajıdır”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Avukat Mine Atlı, “Ali Kişmir de diğer cesur kalemler de yalnız değildir, olmayacaktır” diyerek gazetecilere yönelik susturulma çabalarına karşı toplumsal direniş çağrısı yaptı.

Bugün Kıbrıs

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Avukat Mine Atlı, Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Gazeteci Ali Kişmir’e açılan ve 10 yıl hapis cezası öngörülen davayla, basına “Susun, yoksa hapsi boylarsınız” mesajı verilmek istendiğini belirtti, “Ali Kişmir de diğer cesur kalemler de yalnız değildir, olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

ATLI: GAZETECİLERİN SUSTURULMA GİRİŞİMLERİNE KARŞI CİDDİ BİR TOPLUMSAL KARŞI DURUŞ SERGİLENMESİ GEREKİYOR
TDP adına yazılı açıklama yapan Mine Atlı hakkında, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na (GKK) ait gizli bir buluşmayı eleştirdiği yazısı nedeniyle, karşılığı 10 yıl hapislik olan bir suçlamayla Başsavcılık tarafından dava açılan Gazeteci Ali Kişmir’e destek belirtti, basın ve ifade özgürlüğüne, ülke yönetiminin herhangi bir alanında göre alanların, kurumlarının başında bulunanların en ağır eleştirilere bile tahammül etme sorumluluğu olduğuna işaret etti.

Basının büyük bölümünün yandaş sermayenin kontrolü altına geçtiğine ve Ali Kişmir gibi cesaretle eleştiri yapabilen az sayıda kalem ve medya kurumu kaldığına dikkat çeken Mine Atlı, bu kişilerin ve kurumların da güç odakları tarafından hedefe koyulmasına, yargı sopasıyla sindirilmeye çalışılmasına karşı ciddi bir toplumsal karşı duruş sergilenmesi gerektiğini vurguladı.

“KİŞMİR NEZDİNDE BASINA ‘SUSUN, YOKSA HAPSİ BOYLARSINIZ’ MESAJI VERİLMEK İSTENİYOR”
Kişmir nezdinde basına “Susun, yoksa hapsi boylarsınız” mesajı verilmek istendiğini belirten Mine Atlı, bir ülkedeki en önemli demokrasi ve özgürlük göstergelerinden birinin de basın ve ifade özgürlüğünün durumu, gazetecilerin oto sansür uygulamadan haber yapabilmesi olduğunu kaydetti.

Mine Atlı, “Kısıtlı şartlarda ve imkanlarda, düşük maaşlarla çalışan basın emekçileri ve gazetecilerin ifade özgürlüğünü korumak hepimizin görevidir. Bundan gerek siyasi parti gerek örgüt gerekse bireysel olarak kaçınmak, kendi sesimizi kısmaktan farksızdır. Gazeteci yazacak, gizlediklerinizi ortaya çıkaracak ve siz de tahammül edecek ve o gerçekler ışığında yargı yoluyla hesap vereceksiniz. Ali Kişmir de diğer cesur kalemler de yalnız değildir, olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi