Gazeteci Ali Kişmir’e 10 yıla kadar hapis istemi

Basın-Sen Başkanı, gazeteci Ali Kişmir'e yazdığı bir yazı gerekçe gösterilerek, "Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığını hedef göstermek" ve "manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif etmek" suçlamalarıyla Başsavcılık tarafından dava açıldı. Kişmir, bu durumu siyasi bir dava ve muhalif sesleri susturma çabası olarak nitelendirdi .

Bugün Kıbrıs

Basın-Sen Başkanı, gazeteci Ali Kişmir’e, yazdığı bir yazı gerekçe gösterilerek Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nı hedef göstermek ve kurumun manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif ettiği iddiasıyla Başsavcılık tarafından 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Kişmir, dava sürecini siyasi bir hamle olarak değerlendirdi ve bu sürecin muhalif sesleri susturma amaçlı olduğunu belirtti.

Başsavcılık tarafından açılan davanın 6 Ekim 2023’te başlayacağını duyuran Kişmir, bu süreçte kendisini ve basın özgürlüğünü Barolar Birliği Başkanı Avukat Hasan Esendağlı’nın savunacağını açıkladı.

“Esendağlı, ifade ve düşünce özgürlüğüne karşı kara bir leke olarak tarihe geçecek bu dava sürecinde gönüllü olarak beni ve benim nazarımda toplumumuzun ifade, basının ise özgürlüğünü savunacak” diyen Kişmir, yazının suça dair en ufak bir ifadenin dahi olmadığını ve bunun tamamen siyasi bir dava olduğunu belirtti. Kişmir, “Amaç muhalif sesleri susturmaktır. Memleketi soyan, talan eden, bu topluma ihanet içerisinde olan ve açıkça irademizi satan kişilerin değil de o kişileri ifşa eden bizlerin ağır cezada yargılanma talebi aslında getirilmek istendiğimiz noktayı göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Suçlamaların sorumlularını vicdanları ile baş başa bıraktığını belirten Kişmir, “Şahsım adına ben laik, demokratik ve özgürlükçü yargımıza güveniyorum. Böyle uydurma bir siyasi davaya da geçit vermeyeceğine inanıyorum. Bunu defalarca kanıtlayan ve nereden gelirse gelsin baskılara asla boyun eğmeyen yargımız, bu davada da gerekli dersi her kesime vereceği düşüncesindeyim” dedi.

Bu sürece destek olan ve katkı sağlayan herkese teşekkür eden Kişmir, “Gün mücadele günü…” diyerek mücadele çağrısında bulundu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi