Basın-Sen: “Ali Kişmir’e açılan dava, cesur gazetecilere gözdağı verme amacı taşıyor!”

Basın-sen, Gazeteci Ali Kişmir'e açılan ve 10 yıl hapis cezası istenen davanın basına gözdağı verme amacını taşıdığını açıkladı. Sendika, cesur gazetecilere karşı yapılan bu baskıya karşı dayanışma çağrısı yaptı.

Bugün Kıbrıs

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) tarafından yapılan yazılı açıklamada, sendika başkanı Gazeteci Ali Kişmir’e karşı, 10 yıl hapis cezası öngören bir suçlamayla açılan davanın, Kişmir’i ve cesurca yazıp araştırma yapan gazetecileri susturma amacı taşıdığı belirtildi.

Açıklamada, “İktidarları ve güç odaklarını rahatsız etmeyi başarabilmiş, ortaya çıkardıkları belge ve bilgilerle onları koltuğundan etmiş, yalanlarını ortaya çıkarmış ve hatta yargılanmalarına kapı aralamış olan gazetecilerin uğradığı bu baskı ve yıldırma politikaları hiç değişmemiştir” denildi.

Son dönemde ülkede yandaş sermayenin kontrolü altına geçen basın karşısında iktidarın istediği “pembe siyasi iklimi” ve “sorunsuz ülke imajını” yaratamadığına dikkat çekilen açıklamada, iktidarın bu durumu bir hezimet olarak yaşadığına işaret edildi.

Gazeteci Ali Kişmir’in gizli ajandaları ve ilişkileri ortaya dökmeye ısrarcı olduğu ve bu nedenle “yargı sopasıyla” susturulmaya çalışıldığı ifade edilen açıklamada, makamlarının ağırlığını taşıyamayanların, hakaret, küfür veya iftira içermeyen eleştirileri göğüsleyemeyeceği belirtildi.

Açıklamada, “Unutulmamalıdır ki; siyasiler ve onların atadığı görevliler ve ülkenin yönetiminde yer alan kurumların başında olanlar sıradan birer vatandaş değildirler ve en ağır eleştirileri dahi göğüslemek konusunda sorumludurlar” ifadelerine yer verildi.

Basın-sen’in, tüm üyeleri ve dünyadaki tüm meslektaşlarıyla dayanışma içinde olduğunu ve Ali Kişmir’in de “ama”sız, “fakat”sız yanında olduğunu vurgulanan açıklamada, Yönetim Kurulunun Kıbrıs Türk toplumunun bağımsız mahkemelerine olan güveninin tam olduğu da vurgulandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi