Sağlıkta şiddet devam ediyor: Ambulans şoförü darp edildi

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde görevli bir ambulans şoförünün, acil bir hastaya müdahale ederken darp edildiği bildirildi. HAKSEN, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra'yı, sağlık çalışanlara yönelik şiddeti durdurmak adına gerekli adım atması için göreve davet etti.

Bugün Kıbrıs

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde görevli bir ambulans şoförü, hastaya müdahale ederken darp edildi. Ülkemizde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vakaları her geçen gün artarken, bu son olayla birlikte bu konuda yetkililere önlem alınması yönünde çağrılar yükselmeye başladı.

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) Başkanı Salih Erşangil, darp edilen ambulans şoförünün HAKSEN üyesi olduğunu belirterek olayla ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne şikayette bulunulduğunu bildirdi.

Erşangil, açıklamasında “Ardı arkası bir türlü kesilmeyen sağlık çalışanlarına darp olaylarının, bir yenisi daha dün gerçekleşti. Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde, ambulans şoförü olarak görev yapan bir üyemiz, acil olarak bir hastaya müdahale ettiği sırada darp edildi.” ifadelerine yer verdi.

HAKSEN olarak, üyelerinin her zaman yanında olduklarını ve bu tür olaylarda tüm desteği sağlayacaklarını vurgulayan Erşangil, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra’ya çağrıda bulundu. Erşangil, artmaya devam eden sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının son bulması için Bakan Altuğra’yı bir an önce gerekli adımları atmaya davet etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi