Özersay’dan, Üstel’e: “Süre doldu, verdiğiniz söze ne oldu?”

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Başbakanlıktaki Ünal Üstel'in iki ay önce 50 kişilik engelli istihdamı sözünü hatırlatarak, "Verdiğiniz süre doldu, o verdiğiniz söze ne oldu?” diye sordu.

Bugün Kıbrıs

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay Başbakanlıktaki Ünal Üstel’in iki ay önce verdiği 50 kişilik engelli istihdamı sözünü hatırlatarak “Temmuz ayından başlayarak engelli istihdamı yapılacağını söylemiştiniz, Ağustos ayındayız, kendi verdiğiniz süre doldu, o verdiğiniz söze ne oldu?” diye sordu. Özersay açıklamasında “bir milletvekilliği için yapılan ara seçimden önce çok sayıda geçici işçiyi, sınavsız münhalsiz işe aldınız ve üç koalisyon ortağı olarak paylaştınız, tam bir seçim yatırımı yaptınız. Acaba 50 engelli istihdamı sözünü de bu yaptığınız seçim istihdamlarını gizlemek için mi vermiştiniz?” eleştirisi yaptı. Özersay 50 engelli istihdamının ne zaman, hangi kriterlere göre ve nasıl yapılacağını sorarak “duyuru yapacak mısınız, sınav yapacak mısınız, ihtiyacın nerede olduğuna bakacak mısınız, yani adil bir istihdam süreci yapabilecek misiniz? Asıl önemli olan budur” dedi.

HP lideri Özersay açıklamasında ara seçimden önce yapılan geçici istihdamlarını üç koalisyon ortağı UBP, DP ve YDP’nin sayı olarak pazarlık yapıp paylaştığını ve kendi partililerini ve destekçilerini işe alarak ülkede gençler açısından son derece önemli olan fırsat eşitliğini yerle bir ettiklerini de vurgulayarak “bu ülkedeki diğer gençler, bu ülkenin gençleri değil miydi ki siyasi parti bazında paylaşım yaptınız ve el altından duyuru çıkmadan başkasına başvuru imkanı vermeden istihdam yaptınız?” diye sordu. Bu gibi adaletten uzak istihdam politikalarıyla gençlerin ülkeden, devletten soğutulduklarını da vurgulayan Kudret Özersay “önceden duyuru yaparak, sınavla ve gerçekten devlette ihtiyaç olan yerlere istihdam yapılması gerekir, bu yozlaşmış yönetim anlayışı devlete ve kurumlarına maalesef zarar vermekle kalmıyor, insanımızı bu ülkeden ve devletten soğutuyor. Milliyetçi olduğunu, devlete inandığını söyleyenlerin bu şekilde yozlaşmış bir anlayışla sürekli olarak devlete zarar verdiklerini görmek ve tavır koymak gerekiyor” dedi.

“ENGELLİ İSTİHDAMINI HANGİ KRİTERE GÖRE, NASIL YAPACAKSINIZ?”

50 kişilik engelli istihdamı eğer yapılacaksa hangi kriterlere göre yapılacağını soran HP Genel Başkanı Özersay “mesela münhal çıkıp bu durumda olan vatandaşlara bir duyuru yapılacak mı? Yani herkesin bundan haberi olacak mı yoksa son seçimler öncesinde oy için yaptığınız gibi el altından mı yapacaksınız? Bir sınav olacak mı mesela, ya da belirli kriterlere göre ihtiyaç neredeyse en uygun olan kimse o kişi mi alınacak? Engelli derneklerini bu karar verme süreçlerinin içerisine dahil etmeyi düşünüyor musunuz mesela?” diye sordu. Bu konuların bir an önce netleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Özersay “gerçi biz sizin bu gecikmeyle de ortaya çıktığı üzere bu sözünüzü de tutmayacağınızı biliyoruz ancak yine de olur da bu istihdamlar yapılırsa adil olması ve partizanlık yapılmaması için gözümüzün üzerinizde olacağını bilmenizi istiyoruz” dedi.

Özersay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Ünal bey Mayıs ayında 50 engelli istihdamı sözü verdi! Temmuz ayından başlayarak engelli istihdamı yapacaklarını ve 2023 sonuna kadar 50 kişiyi alacaklarını söyledi! Ağustos ayındayız ve bu geçen sürede seçim yatırımı olarak UBP-DP-YDP belirli sayılarda geçici işçiyi oturup paylaştılar, SINAVSIZ MÜNHALSİZ işe aldılar, seçim yatırımı yaptılar. Muhtemelen engelli istihdam sözünü de bu partizanca yaptıkları seçim istihdamlarını gizlemek için verdiler!

Şimdi engelli istihdamı yapacaklarsa ki halihazırda Ağustos ayı geldi bunu hangi kritere göre, duyuru çıkarak, başvuru kabul ederek, ihtiyaca göre ve sınavla mı yoksa her zaman yaptıkları gibi KEYFİ olarak mı yapacaklar? Yine bu gayrimeşru hükümetin koalisyon ortakları kendi aralarında 50 rakamını paylaşıp mı yapacaklar? Ünal beye soruyoruz, çıksın açıklasın, ne söz verdiği ortada, partizanca istihdamları da ortada, engelli istihdamı konusunda ne yaptıkları/yapmadıkları da ortada. Şu ana kadar bu verdiği söz ile ilgili olarak ne yaptı ve ne yapmayı, nasıl yapmayı planlıyor?”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi