Limasol’daki yangın: Erişilemeyen yerlere su boruları döşeniyor

Limasol'un daha geniş bir bölgesinde devam eden yangın hafiflese de söndürülemiyor. Alevlerin en aktif olduğu Fasoula-Apsio arasındaki bölge yanıyor. İtfaiye güçleri yangını söndürmek için karadan ve havadan yoğun çalışma yürütüyor.

Bugün Kıbrıs

İtfaiye çalışmalarının Genel Koordinatörü, Tarım Bakanlığı Genel Müdürü Andreas Grigoriou, yüzlerce İtfaiye ve Orman Dairesi mensubunun düzinelerce araç ve ekskavatörle birlikte gece boyunca yangına müdahale etmek için çalıştığını bildirdi.

RİK’e konuşan İtfaiye Basın Sözcüsü Andreas Kettis ise gece boyunca kara kuvvetlerinin de erişilemeyen alanlarda söndürme için su boruları döşemek için çalıştığını ifade etti.

Kısa bir süre sonra, hava araçlarının harekete geçmesinin ve rüzgarların düşük yoğunluğunun, yangının başlangıçta sınırlandırılmasına ve aktif odakların söndürülmesine katkıda bulunacağı umuluyor.

Dün öğleden sonra Apesia, Apsio ve Mathikoloni köyleri için tedbir amaçlı tahliye emri verildi.

Tarım Bakanı Petros Xenophontos, asıl amacın yangını sınırlamak olduğunu vurgulayarak durumu “zor” olarak nitelendirdi.

İtfaiye Sözcüsü Andreas Kettis, kara kuvvetlerinin hafriyat makinelerinin yardımıyla geçitleri açmaya ve erişilemeyen alanlardaki yangını söndürmek için su borularıyla tesisler oluşturmaya devam ettiğini söyledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****