Hükümet, Emrullah Turanlı’nın şirketi T&T için 60 milyon Euro’luk vergi affı kararı aldı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Salahi Şahiner yaptığı yazılı açıklamada, UBP-DP-YDP Hükümetinin geçtiğimiz Temmuz ayında Ercan havaalanın işletmesinden ve inşaatından sorumlu olan T&T şirketi için 60 milyon Euro'luk vergi affı kararı aldığını söyledi.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Salahi Şahiner, UBP-DP-YDP hükümetini emekçi, esnaf, turizmci ve üreticilere herhangi bir kolaylık tanımazken, yandaşlarına her türlü imtiyazı sağladığını söyledi.

Şahiner, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu gasp düzeninde; emekçiye, esnafa, turizmciye, üreticiye hiç bir kolaylık tanınmazken yandaşlara her türlü kıyak sağlanmaktadır” ifadelerini kullanarak hükümetin, halkın hakkını Emrullah Turanlı’nın şirketi olan T&T’nin kasasına koyduğunu ifade etti.

Şahiner, vatandaşların, esnafın ve asgari ücretlinin ekonomik zorluklar yaşadığı, üreticinin ürettikçe battığı, öğrencilerin çadırda eğitim gördüğü ve hastaların ilaç yokluğu nedeniyle hastaların yaşam hakkının ellerinden alındığı bir dönemde, hükümetin tek icraatının Emrullah Turanlı’nın şirketinin kasasına halkından çaldığını koymak olduğunu söyledi.

2012 yılında imzalanan Ercan Özelleştirme İhalesi’nin İdari ve Teknik Şartnamesi’nin, hukuken daha sonra imzalanacak olan ek sözleşmelere zemin teşkil etmek zorunda olduğunu belirten Şahiner, “UBP-DP-YDP Hükümeti bu yasal yükümlülüklerini görmezden gelerek 60 milyon Euro’yu T&T şirketinin kasasına koyacaktır” dedi.

Şahiner, hükümeti yandaşlarına rant aktarmanın yollarını aramakla ve bunun için hukuku yok saymakla suçladı. Ayrıca hükümetin yolsuzluk ve rüşveti normalleştirdiğini, hiçbir haysiyeti ve itibarı kalmadığını belirterek, “İhlal ettiğiniz her bir şartname maddesi, yasadışılıktır. Yolsuzlukla elde ettiğiniz her servet, bu halktan çaldıklarınızdır” ifadelerini kullandı.

Ü(K-1)1093-2023 sayılı Bakanlar Kurulu kararına ekli imzalanması onaylanan Ek Sözleşme 5’in ödenmesi gereken vergilere ilişkin getirilen muafiyetler ile ilgili maddeler şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi