Bu Memleket Bizim Platformu harekete geçti: Türkiye’nin alt yönetimi olmaya karşı uluslararası girişim

Bu Memleket Bizim Platformu, Kıbrıs'ın kuzeyinin Türkiye tarafından alt yönetim haline getirildiğini vurgulayarak uluslararası topluma ulaşmak için harekete geçiyor. Platformdan yapılan açıklamada Kıbrıslı Türklerin yok oluşuna karşı her türlü mücadelenin yükseltileceği belirtildi.

Bugün Kıbrıs

Bu Memleket Bizim Platformu, ülkede yaşanan ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel sıkıntıları eleştiren bir basın bildirisi yayımladı. Bildiride, Kıbrıs’ın Türkiye tarafından uzun yıllar boyunca alt yönetim haline getirildiği ve son zamanlarda yaşanan dayatmaların Kıbrıslı Türkleri ve ülkeyi yaşanmaz duruma getirdiği belirtildi.

Bildiride, hayat pahalılığı, zamlar, Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesi ve bu duruma karşı yetkililerin kayıtsız kalmasına dikkat çekilirken halkın geçim derdine düştüğü ifade edildi. Ayrıca, nüfus aktarımı ve vatandaşlıklarla Kıbrıslı Türklerin iradesinin elinden alınması, seçimlere ve kurultaylara yapılan müdahaleler, demografik yapının değiştirilmesi konularına da vurgu yapıldı.

Ülkede artan suç oranları, trafik kazaları, yabancılara ve AKP sermayesine satılan ya da peşkeş çekilen topraklar, çevre sorunları, kamusal hizmetlerin özele havale edilmesi ve eğitimdeki dinselleştirme politikaları gibi konular da eleştiriler arasındaydı.

Platform, bu durumları ele alarak, toplumsal mücadelenin örgütlenmesi gerekliliğini vurguladı ve bu sorunlara karşı mücadele etmek, uluslararası topluma ulaşmak ve toplumsal yok oluşa karşı her türlü mücadeleyi yükseltmek amacıyla hedefler belirledi. Kıbrıs sorununun çözümünde Kıbrıslı Türklerin özne olması gerektiğine de dikkat çekildi.

Bu Memleket Bizim Platformu’na katılan imzacı örgütler arasında Bağımsızlık Yolu, Barış ve Demokrasi İnisiyatifi, Basın-Sen, BES, BKP, DEV-İŞ, Girne Düşünce Derneği, KOOPSEN, KTAMS, KTMMOB, KTOEÖS, KTÖS, Özgürlük İnisiyatifi, SOL Hareket, TDP, YKP bulunuyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi