Karpaz Piskoposu gazetemizin dünkü manşeti üzerine açıklama yaptı: “Haberim olmadı, karara karşıyım, saygı bekliyoruz”

Ortodoks Kilisesi Karpaz Piskoposu (başpapaz) Christophoros, gazetemizin dün gündeme getirdiği Apostolos Andreas Manastırının yanındaki odaların mescide dönüştürülmesine karşı olduğunu açıkladı. Hafta başı manastırı ziyaret edeceğini belirtti.

Bugün Kıbrıs

KİLİSENİN HABERİ YOK
Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter’in gazetemize konuyla ilgili “kilisenin herhangi bir şikayeti olmadığı” yönündeki açıklamasını yalanlayan Christophoros, CNA’e verdiği demeçte durumdan haberdar olmadığını savundu. Christophoros herhangi bir hareket konusunda bilgilendirilmediğini söyledi ve “bir kararın ilan edilmesi istişare edildiği anlamına gelmez” dedi.

AÇIKÇA KARARA KARŞI
Piskopos, mescide dönüştürülmesi planlanan binanın başlangıçta seyyar satıcılar tarafından kullanılmasının planlandığını söyledi. “Görünüşe göre şimdi de manastıra gelen Müslümanların ibadet etmesi için o odalara halılar sermek istiyorlar” diyen Christophoros, karara karşı olduğunu belirtti.

HALA SULTAN VURGUSU
Dipkarpaz’da zaten büyük bir cami olduğunu vurgulayan Piskopos, “Nasıl ki Larnaka’daki Hala Sultan Tekkesine saygı duyuyorsak aynısını bekleriz. Apostolos Andreas Manastırının niteliği değiştirilmemelidir. Her iki taraf da yüzyıllardır var oldukları biçimde bir arada yaşamamıza yardımcı olan dini yerlere saygı duymalıdır” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi