KAMUSEN’den laiklik karşıtı sözlere sert tepki

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) Başkanı Metin Atan, Türkiye Diyanet-Sen Başkanı’nın Kıbrıslı Türkler için söylediği laiklik karşıtı sözlerini protesto etti.

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) Başkanı Metin Atan Türkiye Diyanet-Sen Başkanı’nın laiklik karşıtı açıklamasına tepki gösterdi.

Atan yaptığı açıklamada Kıbrıs Türküne hakarete varan eleştirileri asla kabul etmediklerini, KKTC’nin laik bir Cumhuriyet olduğunu ve öyle olmaya da devam edeceğini söyledi.

Kıbrıs Türk gençliğinin Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsediğini, milli ve manevi duygular içinde olduğunu ifade etti.

Laikliği kötüleyen bir sendika başkanının açıklamalarını şiddetle protesto ettiklerini de sözlerine ekleyen Kamu-Sen Başkanı Metin Atan sendikaların halkı bölen değil, insanların haklarını koruyup kollayan kurumlar olması gerektiğinin altını çizerek dinin siyasete alet edilmesini şiddetle protesto ettiklerini belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }