Eğitim Bakanlığı camilerde eğitime izin verdi ama Türkiye’dekilere yetmedi: “KKTC’DEKİ LAİKLİK ZULMÜ ARTIK BİTMELİDİR”

Türkiye Diyanet-Sen Başkanı Ali Yıldız’ın hafta sonu gündeme getirdiğimiz skandal sözlerine toplumun her kesiminden tepki yağdı. Hükümet yetkilerinden ses çıkmadı.

Bugün Kıbrıs

“LAİKLİK ZULMÜ, RUM ZULMÜNÜ ARATMIYOR”
“KKTC’de yayın yapan azgın laik gazetelerin” yayınlarına dikkat çeken Ali Yıldız, “49 yıl önce Türk askeri canı pahasına Kıbrıslı kardeşlerimizi Yunan işgalinden Rum zulmünden kurtarmıştı. Görüyoruz ki bugün laiklik zulmü Rum zulmünü aratmamaktadır. KKTC’deki bu laiklik zulmü artık bitmelidir” dedi.

ÖZERSAY: “KIBRISLI TÜRKLER OLMASAYDI…”
Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Diyanet-Sen Başkanı Yıldız’ın sözlerine, “Kimsenin Kıbrıs Türk halkının laikliğe dönük hassasiyetini bir dinsizlik olarak gösterme hakkı yoktur. Biz Kıbrıslı Türkler olmasaydık, bu topraklarda bugün ne Türklük kalırdı ne de ezan sesi” diyerek yanıt verdi.

KÖKSAL: “İNSANA EĞRİ BAKAN GÖRÜŞLER”
Türkiyeli hukukçu Prof. Dr. iur. Mehmet Köksal ise Bugün Kıbrıs’a yaptığı değerlendirmede, “Laikliği insanlara yapılan zulüm olarak değerlendiren görüşler hem inanca hem insana hem de topluma eğri bakan görüşlerdir” dedi. Köksal, İslam’a bağlı bir düzenin en başta kadınlar için zulüm olacağını söyledi.

ASLI MURAT, BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NA SORDU
Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi Başkanı Aslı Murat ise Eğitim Bakanlığı ve Din İşleri Başkanlığı arasındaki ‘Yaz Kuran Kursu’ protokolünün içeriğini ve denetlenip denetlenmediğini sordu. Resmi bilgi isteyen Murat, “Protokolün tarihi ve içeriği nedir? Verilen izinler ve denetim mekanizması (varsa) nasıl çalışır? Camiler bu doğrultuda kaç kere denetlenmiştir?” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****