Yılmaz ortak açıklamada Tatar’ın Kıbrıs politikasına destek açıkladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamada Yeni Ercan Havalimanı'ndaki çalışmalara odaklandı ve Kıbrıs sorununun adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşması için temelinin iki eşit halk ve iki eşit devlet ilkesi üzerine kurulması gerektiğini söyledi.

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Başbakanlıktaki Ünal Üstel ile gerçekleştirdikleri ortak açıklamada, KKTC’nin kalkınması ve güçlenmesi için Türkiye ile olan işbirliğinin büyük öneme sahip olduğu vurgulandı.

Yılmaz, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, işbirliği projelerinin hızlı bir şekilde tamamlanarak Kıbrıslı Türklerin hizmetine sunulması konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Yeni Ercan Havalimanı’nın pist ve terminalinin uluslararası standartlara uygun bir şekilde tamamlanması konusunun öncelikli gündem maddeleri arasında olduğunu belirten Yılmaz, yeni terminal binasının 20 Temmuz’a kadar hazır olması hedefiyle çalıştıklarını ifade etti.

Yılmaz, Yeni Ercan Havalimanı’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en büyük havalimanı olacağını ve KKTC’nin vitrini niteliğinde bir yatırım olduğunu söyledi. Ayrıca, enerji arz güvenliğini sağlayacak Enterkonnekte Enerji Sistemi, Kıbrıs Türkü’nün temsiliyet mührü Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesi Projesi, Derinya Sosyal Konut Projesi gibi kalkınma işbirliği konularının da gündemlerinde yer aldığını belirtti. Yılmaz, sağlık alanı ve diğer birçok alanda da projelerin bulunduğunu ve bunların ilerleyen dönemde ele alınacağını, saha ziyaretleri ve görüşmelerle müzakere edileceğini ifade etti.

TATAR’A TAM DESTEK
Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar’ın vizyonunu destekleyerek Türkiye’nin milli davası olan Kıbrıs meselesini ele aldıklarını belirten Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cengiz Yılmaz, Kıbrıs Türklerinin egemen eşitlik ve uluslararası statülerinin teyit edilmesinin çözüm için gerekliliğini vurguladı. Ada’da bugün iki eşit halk ve iki eşit devlet olduğunu, bu gerçeğin bazı çevreler tarafından görmezden gelinse de adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümün bu gerçek üzerine inşa edilebileceğini ifade etti.

Yılmaz, Kıbrıs meselesinde varılacak çözümün bölgesel açıdan da olumlu etkileri olacağına dikkat çekti ve bu yöndeki samimi ve yapıcı gayretlere KKTC ile birlikte olumlu cevap vermeye her zaman hazır olduklarını dile getirdi. İki ülke arasındaki işbirliğinin gönüldaşlık temelinde, çözüm ve kalkınma odaklı bir anlayışla güçlendirileceğini vurgulayan Yılmaz, Üstel ve heyetine ziyaretleri için teşekkür etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****