Hristodulidis’in yeni kapıların açılmasına sıcak baktığı bildirildi

Güney Kıbrıs'ta "Sınır Belediyeleri ile Yarı İşgal Altındaki Belediyeler Komitesi" Başkanı ve "Derinya" Belediye Başkanı Andros Karayannis liderliğindeki heyet, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis ile görüştü. Görüşmede, iki toplum arasındaki iletişimi geliştirmek için yeni sınır kapılarının açılması konusu ele alındı.

Güney Kıbrıs’taki “Sınır Belediyeleri ile Yarı İşgal Altındaki Belediyeler Komitesi” Başkanı ve “Derinya” Belediye Başkanı Andros Karayannis başkanlığındaki heyetin, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis ile dün başkanlıkta bir araya geldiği bildirildi.

Haravgi gazetesinde yer alan habere göre, Karayannis görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum hükümetinin, iki toplum arasındaki iletişimi ve temasları iyileştiren yeni sınır kapılarının açılmasını desteklediğini belirtti. Karayannis, Hristodulidis’in hükümetin tezinin, öncelikli olarak Kiracıköy’deki Gaziler geçidinin açılması ve bunu takiben Pirgo-Dillirga bölgesi ve Lefkoşa’daki diğer sınır kapılarının açılması yönünde olduğunu açıklığa kavuşturduğunu ifade etti.

Karayannis ayrıca, trafik yoğunluğu gibi mevcut sınır kapılarında yaşanan sorunlar yanı sıra, “sınır belediyeleri ile yarı işgal altındaki belediyelerin” günlük karşılaştıkları bazı problemleri de Hristodulidis’e ilettiklerini belirtti. Hristodulidis’in belediye başkanlarının önerilerini kayda geçirdiğini ve teknik inceleme için ileriye götüreceğini söylediği bildirildi.

Görüşmede, Gaziler-Kiracıköy geçidinin açılmasının yanı sıra Lefkoşa surlar içinde yayalar için iki sınır kapısı ve Lefkoşa’nın doğusunda araçlar için bir sınır kapısı açılması konularının da ele alındığı ifade edildi.

Habere göre, Hristodulidis, hükümetin tezinin trafiği azaltmak ve toplumlar arasındaki iletişimi sağlamak amacıyla uygun yerlerde sınır kapılarının açılmasını desteklediğini belirtti. Ayrıca, hükümetin ara bölgede konut gelişimi için teşvikler sağlamasını artırmak için çaba harcadığını da dile getirdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi