Kanada’da greve giden 155 binden fazla kamu emekçisi kazandı

Kanada'da PSAC üyesi kamu emekçileri, 120 binden fazla Hazine Kurulu çalışanı için yeni bir sözleşme üzerinde geçici bir anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Kanada’da PSAC (Kanada Kamu Hizmetleri Sendikası) üyesi kamu emekçileri, CRA (Kanada Vergi Dairesi) ve Hazine Kurulu ile yapılan sözleşmeleri onaylamak için oy kullandı.

Sendika tarafından Cuma (16.06.2023) günü yapılan basın açıklamasında üyelerin “ezici bir çoğunlukla” sözleşmelerin onaylanması yönünde oy kullandığı belirtildi.

PSAC, yaklaşık iki hafta süren grevin ardından 1 Mayıs’ta hükümetle teknik hizmetler, eğitim ve kütüphane bilimi, operasyonel hizmetler ve program ve idari hizmetler olmak üzere dört pazarlık grubunda 120 binden fazla Hazine Kurulu çalışanı için yeni bir sözleşme üzerinde geçici bir anlaşmaya vardığını duyurdu.

Üç gün sonra, 4 Mayıs’ta sendika CRA’da çalışan 35 binden fazla işçi için de yeni bir sözleşme üzerinde geçici bir anlaşmaya vardı.

Anlaşmalar, sözleşmelerin dört yıllık süresi boyunca toplam yüzde 12,6’lık bileşik ücret artışlarını ve taşeronlaşmaya karşı yeni korumaları içeriyor. Ayrıca, toplu sözleşmenin dışında yer alan bir mektupta ayrıntıları verilen uzaktan çalışma kararlarına ilişkin korumaları da içeriyor.

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca üyeler sendika tarafından zorunlu oylama oturumlarına ve isteğe bağlı soru-cevap oturumlarına katılarak yeni anlaşmaları kabul edip etmeme konusunda oy kullanmaya çağrıldı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****